Polisen får larm om katt beväpnad med gevär – tittar upp i trädet för att undersöka fallet närmare

Tisdag 25 april fick polisen i Newport, Oregon (USA) in ett udda telefonsamtal från en orolig invånare. 

En katt satt högt uppe i ett träd. 

Men det var inte det märkliga i den här historien. 

Enligt vittnet var katten beväpnad. 

© Youtube

Tydligen hade förbipasserande sett katten i trädet – och chockades av vad den lilla kissen tycktes ha i tassarna. Där skymtade de något som tycktes vara ett gevär, eller kanske till och med ett automatgevär. 

De ringde genast polisen som åkte ut till platsen. 

© Facebook (Newport County Police)

Hur hade en katt kunnat få grepp om ett vapen? Och vad hade hon tänkt göra med det?! 

När polisen undersökte saken närmare insåg de att bilden, som de fått skickade till sig, måste ha varit en illusion, skriver brittiska Mirror

Det var helt enkelt ingen gangster-katt i trädet. 

I stället insåg polisen att kattens position på bilden, alla färger och grenens form gjorde att det såg ut som ett gevär. 

Och visst är det oerhört likt? 

Om polisen hjälpte katten ner från trädet förtäljer inte historien, men det kanske vi får anta. Polisen la i alla fall ut den här bilden på sin Facebook-sida senare under dagen där de konstaterade att ganster-kattlarmet var falskt – och att katten nu fått en muntlig varning för att ha poserat med vad som kunde ha varit ett vapen. 

Folk har delat och kommenterat bilden ända sen dess, och många är glada. Bland annat skriver en Alice så här: ”Älskar att se att polisen har lite humor. Bra jobbat!”.

Jag kan bara hålla med!

Skönt ändå att kissen inte var beväpnad, och att varken den eller någon människa kom till skada! Dela gärna om du också tyckte den här udda polishistorien var spännande!

Djurbibeln står på djurens sida.