Polisen hittade påkörd hund – nu vill de ha allmänhetens hjälp att hitta ägaren

Natten till lördag hittades en påkörd hund av polisen i Saxtorp utanför Landskrona.

Hunden vårdades på djursjukhuset och mår efter omständigheterna bra – och nu vädjar polisen till allmänheten för att hitta ägaren. 

Polisen tog in hunden, en blandras/chihuahua, och körde den till djursjukhuset i Helsingborg. Bortsett från några skrapsår på huvudet mår hunden bra och har nu piggnat till. Däremot vet polisen ännu inte vem ägaren är.

– Mest sannolikt är det ett utländskt chipnummer som ägarna inte har registrerat. Sådana uppgifter ska alltid lämnas in till Jordbruksverket eller en kennelklubb när man köper valpen, men många missar det, säger Lasse Rittbring från polisens djurstall till Sydsvenskan.
 
Bilder på den lilla hunden har delats i diverse Facebook-grupper och polisen hoppas man snabbt kan hitta ägaren. Däremot säger Rittbring att Facebook inte nödvändigtvis kan hjälpa.  
 
– Det kan ju vara så att ägarna inte har Facebook. Ibland när vi har svårt att hitta ägarna till upphittade djur kan det också vara så att det är äldre personer som inte vill besvära polisen när deras djur försvunnit, säger Rittbring till Sydsvenskan.
 
Polisen uppmanar den som har några tips eller ägaren själv att ringa till 114 14 och be om att bli kopplad till djurärenden på polisens kontaktcenter (PKC).
 
Skulle ägaren inte höra av sig inom tio dagar kommer polisens djurstal mest troligt försöka hitta en ny ägare i samarbete med djurskyddsföreningen i Malmö, som de brukar göra i liknande fall. 
 
Däremot ger Lasse Rittbring vid polisen ett lättande besked till oroliga läsare och säger till Sydsvenskan att det är ”extremt ovanligt” att hundar som hittats behöver avlivas om djuret inte beter sig extremt aggresivt. 
 
Bildkälla: Facebook/Lasse Rittbring

Tveka inte att dela artikeln med dina vänner på Facebook så vi tillsammans kan hjälpa åt att hitta ägaren till den lilla hunden.