Polisen hittar en gatuvalp och vägrar lämna hennes sida innan hon är trygg.

Polisen Kareem Garibaldi hade jobbat tre 12-timmars-skift i rad. Men trots att han var utmattad och trött vägrade han gå hem innan han visste att den lilla gatuhunden skulle få det bra. Nu hyllas han över hela världen för sin fina insats.

Det hela började i lördags morse när Kareem från Lakeland-polisen i Florida fick syn på en liten valp som vandrade runt helt ensam i ett bostadsområde. Hon hade inget halsband på sig och ingen ägare fanns i närheten. Kareem kunde inte bara lämna henne där så han bestämde sig för att ta med valpen till stationen. När hans skift var slut fick valpen komma med honom hem.

Nästa dag fortsatte han söka efter valpens ägare, men utan resultat. Ingen hörde av sig och saknade den lilla hunden så det verkade som att hon var hemlös. Han fick ta hand om henne ytterligare en natt.

Nästa morgon tog Kareem med sig valpen till SPCA Florida för att träffa en veterinär och kolla upp om hon var skadad eller sjuk. Men har var så trött efter sina långa arbetspass så han somnade i väntrummet. Bredvid honom somnade också valpen.

”Jag gick in, och det var då jag såg honom och valpen. Han var helt slut, valpen var helt slut, och båda sov. Det var en sådan där stund som bara griper tag i ens hjärta. Han var så fast besluten om att ge henne hjälp.” berättar Connie Johnson från SPCA till The Dodo.

Kareem väntade i tre timmar medan veterinärerna undersökte och tog prover valpen. Han var trött och sov i väntrummet – men funderade aldrig på att åka hem. Kareem var fast besluten om att valpen skulle få den hjälp hon behövde.

Som tur var hade hon bara några fästingar, annars var hon frisk.

Efter att valpen blivit undersökt tog Kareem med henne tillbaka till polisstationen. Det var nu det riktigt underbara hände! En av hans kollegor fick se valpen och blev förälskad i henne. Och det var så den lilla valpen fick sitt nya hem.

Tack vare Kareems goda hjärta och beslutsamhet hade valpen fått en ny chans i livet. Ingen vet hur hon hamnade ensam på gatan, men en sak är säker: Hon kommer aldrig behöva bli övergiven igen!

Bilderna på Kareem i SPCA:S väntrum har nu spridits över hela nätet och han har blivit en riktig kändis. Jag förstår varför!

Dela gärna denna underbara historia med dina vänner, så att fler kan läsa om Kareems insats för den lilla valpen!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.