Polisen hyllar sina fyrbenta kollegor efter nazistdemonstrationen: ”Våra bästa medarbetare”

Efter nazistdemonstrationen i Göteborg – nu hyllar polisen sina hundar och hästar som arbetade under insatsen.

– De är våra bästa medarbetare, säger Christer Fuxborg till GP.se.

Det var den största polisinsatsen i Göteborg på tio år, och poliser från hela Sverige flögs in när nazister demonstrerade. Samtidigt tjänstgjorde också många polishundar och hästar, och gjorde ett gott jobb för att upprätthålla ordning och demokrati. Nu hyllas de fyrbenta arbetarna av polisen.

– De här hästarna och hundarna är prövade när det gäller smällare, eld och lite utöver det vanliga. Det är fantastiskt att ha deras hjälp. De är våra bästa medarbetare, säger Christer Fuxborg som är presstalesperson vid polisen i region Väst till GP.

Fuxborg förklarar att hästarna får ett bra helikopterperspektiv eftersom de är högre upp. Samtidigt berättar han att de lurviga polismedarbetarna ofta kan fungera som en isbrytare i kommunikationen mellan polisen och demonstranter eller motdemonstranter.

– Det blir så när det är en stor händelse, då söker vi efter den här specialkunskapen, så som hundar och hästar. Det är också många personer som är djurvänner, så oavsett vilken sida man är på, är det ofta många som är nyfikna på våra djur. Det kan vara lite isbrytande många gånger då vi kan bra en bra kommunikation mellan polis, demonstranter och motdemonstranter.

Inga djur som deltog i polisinsatsen ska ha kommit till skada.
Foto ovan: Björn Larsson Rosvall (TT)/Polisen Facebook

Alla hästar och ryttare är välbehållna efter en mycket lång dag på Göteborgs gator. Som vanligt är vi extremt stolta över våra fyrbenta kollegor!

تم نشره بواسطة ‏‎Polisen Stockholm – rytteriet‎‏ في 30 سبتمبر، 2017

Nu delar vi detta vidare som en hyllning till alla duktiga polishästar och hundar i landet! Tack för ert fantastiska jobb.