Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Polisen: Igelkottsmördare härjar i Skåne.

En eller flera misstänkta igelkottsmördare går lösa i Båstads kommun. Ett vittne såg en granne slå ihjäl två igelkottar med en skyffel i början av juli – och nu har det hänt igen.

– Det är något hos den här individen eller individerna som inte är riktigt friskt, säger Christer Wingren på polisen i region syd till GP.

I början av juli anmälde en kvinna sin granne till polisen efter att ha sett honom slå ihjäl två igelkottar med en skyffel och sedan gömma dem i ett buskage. Händelsen polisanmäldes och en förundersökning om misstänkt djurplågeri pågår.

Men nu har det hänt igen! Förra söndagen fick polisen in ytterligare en anmälan om ihjälslagna igelkottar i området. Det är dock oklart om det rör sig om samme man som dödat dem.

Christer Wingren från polisen förstår inte hur någon kan göra så här.

– Jag fattar det inte, jag har massa igelkottar hemma i trädgården och har svårt att förstå det. Det är något hos den här individen eller individerna som inte är riktigt friskt så känns det i alla fall rent spontant. Så vi ska försöka borra i det, säger han till GP.

Igelkotten är fridlyst i Sverige och det är inte tillåtet att slå ihjäl den på det här sättet. En förundersökning om djurplågeri pågår i nuläget och polisen kommer hålla förhör så fort det finns tid.

Jag förstår verkligen inte hur man kan göra så här mot oskyldiga djur. Igelkotten är inget skadedjur i trädgården – tvärt om! Den äter faktiskt upp insekter och andra skadedjur, som sniglar, sorkar och larver. Så ta hand om era små kottar i trädgården!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...