Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Polisen: Om du ser en hund eller ett barn i en varm bil, så kan du hjälpa.

För mig är det omöjligt att förstå att folk lämnar sina djur och barn i varma bilar. Men det händer gång på gång och det har redan rapporterats om flera fall nu i sommar.
Nu har polisen lagt ut ett Facebookinlägg där de tipsar på vad man kan göra om man ser en person eller ett djur i en kokande bil.
De börjar inlägget med att skriva: ”Varje år krossar polisen bilrutor för att rädda djur och personer från värmen. Om du ser ett djur eller ett barn i en varm bil och tänker att du måste göra något – gör helst så här”. Sedan skriver de flera olika tips på hur man ska agera.
De skriver vidare att man har rätt att krossa rutan på en bil om man ser ett djur eller en person i en varm bil som visar tecken på övehettning.
Inlägget har fått snabb spridning på Facebook och på bara en halvtimme hade det fått över 1000 gillamarkeringar och nästan 1000 delningar.
Nyligen var det några som lämnade sin boxer i en varm bil och gick in på IKEA och handlade. Hunden blev mycket dålig av värmen och trots att han opererades i tre timmar dog han samma dag på grund av inre blödningar.
Så hjälp polisen att dela deras inlägg så att fler vet hur de ska agera vid sådana här tillfällen.

Varje år krossar polisen bilrutor för att rädda djur och personer från värmen. Om du ser ett djur eller ett barn i en…

Posted by Polisen on Friday, July 3, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.