Polisen räddade 500 hundar från valpfabriken. 6 veckor senare händer något fantastiskt!

Över 500 hundar trängdes i små burar i en valpfabrik i Georgia. Tikarna födde valpar på rad och kände aldrig något annat än galler under fötterna. Som tur var kunde polisen stänga ner fabriken och en djurorganisation kom till platsen för att ta hand om alla hundarna. Cherokee County Marshal’s Office och Cherokee County Animal Shelter gjorde en genensam insats för att rädda alla hundarna, och en tv-team följde med för att dokumentera hela räddningen.

Så här bodde de. I trånga gallerburar utan utrymme att röra sig fritt.

Bildkälla

01

En och en lyftes de ut ur sina burar.

Bildkälla

02

Över 500 hundar skulle räddas och mänger med frivilliga hjälpte till att ta hand om dem.

Bildkälla

03

Bland de räddade hundarna fanns det flera nyfödda valpar och dräktiga tikar.

Bildkälla

04

6 veckor senare var det dags för alla 500 hundar att få nya kärleksfulla hem. Människor köade hela dagen för att få adoptera en hund.

Bildkälla

05

Alla hundarna fick nya hem.

Bildkälla

06

Nu behöver de aldrig mer utnyttjas i en fabrik

Bildkälla

07

Lycka till i era nya familjer!

Bildkälla

08

Här nedan kan du se en film från räddningen. Ett år senare återförenas alla hundarna och deras nya ägare och det är fantastiskt att se hur deras liv har förändrats!

Även i Sverige händer det att valpar föds upp under fruktansvärda förhållanden, likt denna valpfabrik. Om du ska köpa hund är det otroligt viktigt att kolla upp var den kommer ifrån. Stöd inte oseriösa uppfödare! Det kanske känns som att man gör valpen en tjänst genom att rädda den från misären, men kvar blir valpens mamma för att fortsätta producera kull efter kull. Om du misstänker djurplågeri ska du istället anmäla det till polisen eller länsstyrelsen.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna