Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Polisen räddade hundvalp från varm bil. Nu sprids deras varning som en löpeld.

För mig är det obegripligt att folk lämnar både djur och barn i varma bilar. Men ändå händer det varje sommar, ibland med förödande följder. I Florida har nu polisen tröttnat ordentligt på att människor inte tar ansvar för sina husdjur. Detta efter en allvarlig incident i tisdags, när polisen tvingades krossa passagerarrutorna på en bil för att rädda en liten valp, som höll på att dö av överhettning. Efter den händelsen fick polisen nog och tog till sociala medier för att ryta till. ”Lämnar du din hund i en varm bil så kör vi dig till häktet!”, skriver polisen på sin Facebook-sida.

I tisdags larmades polisen till en parkeringsplats i staden Pensacola i Florida, USA. Någon eller några hade ringt polisen när de upptäckte att det låg en liten valp och kämpade för sitt liv i en av bilarna.

Poliserna tvekade inte en sekund och slog sönder bilens rutor, för att kunna rädda hunden. Lyckligtvis klarade sig den lilla valpen också, trots sin oansvariga ägare.

Men händelsen fick poliserna i Pensacola att reagera hårt. Det blev uppriktigt sagt förbannade, och kände sig tvungna att gå ut med en officiella varning till alla hundägare i staden.

”Gör det inte. Bara gör det inte. Om du lämnar din hund i en varm bil och den hunden lider kommer vi göra allt vi kan för att rädda den. Vi kommer att köra din hund till personalen på Escambia County djurhem och vi kommer att släppa av dig i häktet i Escambia County. Ni kommer få mat och skydd, om än av olika slag. Så, gör det bara inte”, skriver polisen.

Polisen Facebook-varning har fått stor uppmärksamhet och delats över 10 000 gånger sedan 28 juni.

Dela gärna detta vidare om du vill få alla djurägare att tänka till en extra gång, så att ingen någonsin lämnar sitt husdjur i en varm bil!