Polisen ser männen gräva en grop i skogen – inser det hemska de tänker göra mot hunden

Den här historien skulle ha fått ett tragiskt slut – om det inte var för polisen Chris Lynch.

Tack vare att han reagerade så snabbt räddade han livet på en gammal hund.

Det var i april Chris Lynch, som arbetar delstatspolis i amerikanska Michigan, gjorde en ovanlig upptäckt.

Han var ute på sin vanliga patrull när han såg en bil som stod parkerad inne på en liten väg i skogen. Chris såg en man som gick in bland träden – och vid han sida gick en liten hund.

Då såg Chris en till man, som stod inne i skogen och grävde en grop med en spade. Han kände direkt att något inte stämde och bestämde sig för att stanna bilen.

Polisen Chris gick fram till de två männen och frågade vad de höll på med, skriver delstatspolisen i Michigan i sin händelserapport.

– Jag ska begrava min hund, sa en av männen.

Chris trodde först att mannen skämtade. Men han gick fram till gropen och såg att det låg en tom papplåda i botten av hålet. Då insåg han att de två männen faktiskt tänkte döda och begrava hunden ute i skogen.

skog.inne
© Bildkälla: Shutterstock

Men hunden verkade pigg och livlig så Chris frågade varför de tänkte döda henne?

– Hon har blivit så gammal, sa ägaren, som hade tagit med sig ett gevär för att skjuta henne.  

Chris påpekade, snällt med bestämd, att så här går det inte till när man ska avliva djur. Som polis hade Chris även koll på att det fanns ett hem för övergivna djur i närheten, så han erbjöd sig att ta med hunden dit, där hon kunde få ett nytt hem.

Ägaren nickade förstående och förstod att det kanske var en bra idé att lyssna på polisen. Chris tog med sig hunden och lämnade de två männen med en varning.

Så hemskt att de två männen tänkte skjuta hunden ute i skogen – men tack vare polisen Chris snabba agerande kunde hunden räddas! Om du känner att du inte kan ta hand om ditt djur, så finns det djurhem du kan lämna dem till – dela gärna så fler känner till det! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.