Polisen sköt 2 hundar som ”gick till attack” – sen avslöjar mattes övervakningsfilm sanningen

En kvinna i Minneapolis, USA, postade i lördags en övervakningsfilm från sitt hem på Facebook som väckt stor uppmärksamhet. 

Anledningen? På videon syns en polis – som tycks skjuta hennes två hundar efter att ha svarat på ett inbrottslarm, skriver Washington Post

 
© Facebook

Enligt hundarnas matte, Jennifer LeMay, ska en av hennes fyrfota vänner sköts i käken medan den andra ska ha träffats i sidan, ansiktet och axeln, rapporterar Buzzfeed News. Båda överlevde skotten. 

I en polisrapport, som Star Tribune tagit del av, skriver polisen att hundarna skällde på polisen. 

”Polisen avfärdade då hundarna och fick dem att springa tillbaka till huset”, skriver polisen enligt tidningen.  

Men en övervakningsfilm från huset visar någonting annat. 

Klippet, som ett tag fanns tillgängligt på Facebook, ska visa en polis på bakgården. Polisen går ur bild en stund när han troligtvis går in i huset. Sen följer kameran polisen när han backar från en vit och brun hund som enligt Buzzfeed slingrar sig mot polisen med svansen viftandes i luften. 

Hunden är omkring tio meter från polisen när han skjuter, skriver Buzzfeed. Hunden, som LeMay identifierat som Ciroc, faller ner på marken och springer sen iväg. Då kommer en svart hund, Rocko, in i bild innan polisen hörs skjuta flera gånger innan hunden tar till flykten. Omkring 20 sekunder senare, när inga hundar längre är synliga i bild, vänder sig polisen om – och klättrar över staketet.

 
© Facebook

Polisen i Minneapolis skickade ut ett pressmeddelande på söndagen där de skrev att de var ovetande om skjutningen. På måndagen meddelade chefen att polisen öppnat en internutredning med anledning av uppgifterna om de skjutna hundarna. 

– Jag har tittat på videon och har själv haft hundar i familjen stora delar av mitt liv, och kan säga att det här var svårt att se. Det som hände hade ingen velat ha, säger polischefen Janeé Harteau enligt Buzzfeed. 

Polischefen sa också att de nu skulle införa specialträning i hur man bemöter hundar för att förebygga att liknande händelser inträffar igen.  

Från början ryckte polisen ut till familjens hem efter att Jennifers döttrar, 18 respektive 13 år unga, av en olyckshändelse råkade sätta i gång husets säkerhetslarm, skriver Minneapolis Star Tribune. Polisen trodde därmed att de skulle åka ut på ett inbrottslarm. 20 minuter senare kom två poliseer till platsen – men ingen knackade på dörren enligt mamman. I stället hoppade en av poliserna över staketet på bakgården – där skotten senare ska ha avlossats. Döttrarna ska ha sett allting inifrån huset.

© Facebook

Mamman säger att hon vill att rättvisa ska skipas för deras två fyrfota familjemedlemmar. Hon uppger också att hundarna är ett stort känslomässigt stöd åt hennes två söner som lider av ångest, och är ordinerade av en läkare. 

Till sist fick de båda hundarna komma till en veterinär. Ciroc, som sköts i käken, blev opererad. Enligt mamman ska behandlingen för hundarna kostat familjen tiotusentals kronor – och de kommer behöva vård även i fortsättningen. Därför har en insamling pågått under en tid på internet för att hjälpa familjen bekosta hundarnas rehabilitering. 

Dagen därpå gick polischefen ut och sa att de skulle hjälpa till med veterinärkostnaderna. 

Oavsett hur detta gått till är det oerhört synd om djuren som till slut får lida!

Dela gärna detta på Facebook för att visa empati för de stackars hundarna! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.