Polisen spärrar av sin bil för att skydda duvan som ruvar på motorhuven.

När poliserna från Parma Police Department i Ohio skulle kolla till en av sina reservbilar för ett tag sedan upptäckte de att en duva byggt bo i mellanrummet mellan vindrutan och motorhuven. Nu kanske ni tror att det naturliga för en polis att göra i en sådan situation är att skrämma bort fågeln och slänga boet? Men nej, poliserna valde istället att göra det ännu bekvämare för den lilla fågelmamman.

Nu hyllas deras fina insats över hela nätet.

Det var i våras som poliserna i Parma upptäckte den lilla duvan på bilen. De hade inte hjärta att köra bort fågeln utan lät henne ruva vidare på sina ägg. Eftersom platsen hon valt varken var skyddad från vind, regn eller sol så tejpade poliserna fast ett paraply på vindrutan. De ställde även fram en skål med vatten bredvid boet, så fågelmamman inte behövde lämna sin plats om hon blev törstig.

Men poliserna nöjde sig inte där. De grävde även upp mask åt fågeln så att hon inte skulle behöva leta mat själv, samt spärrade av området runt bilen med polistejp.

En talesperson från polisen i Parma berättade för Fox 8 att arbetet med att hjälpa fågeln inte är något som ingår i polisernas arbetsuppgifter, utan något som de anställda valt att göra själva.

”Våra poliser är också människor precis som alla andra. Vi bryr oss om alla liv, både människor och djur” säger hon, och berättar också att fågeln fått namnet Gerty. 

Det kallar jag BRA polisarbete! Hoppas fågeln får vara ifred och att ungarna växer upp och blir stora, så att poliserna får tillbaka sin bil igen.

Blev du också glad av att läsa det här? Dela gärna den söta historien med dina vänner.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.