Polisen tror att 4-åriga flickan ligger död i skogen. 11 dagar senare chockas alla när familjehunden nosar upp detta.

I juli 2014 försvann 4-åriga Karina Chikitova i en sibirisk skog. Vid sin sida hade hon hunden Kyrachaan. Över hundra människor deltog i sökningsarbetet men flickan hittades inte på över en vecka.

När hunden återvände till byn ensam efter en vecka insåg de att dottern måste ha avlidit.

Men Kyrachaan ville säga dem något.

När Karina försvann trodde hennes farmor först att hon hade följt med sin pappa till grannbyn. När hon senare upptäckte att det inte var så fick hon och resten av familjen panik och kontaktade polisen. Trots en stor sökningsinsats med över hundra människor inblandade gick flickan inte att hitta.

Bild: Imgur

Dagarna gick och familjen började tappa hoppet. De förstod att en 4-årig ficka inte skulle överleva länge i en skog där det levde både björnar och vargar. Deras enda trygghet var att hunden Kyrachaan var med henne. 

Bild: Imgur

 

11 dagar efter att Karina försvunnit kom hunden hem igen, ensam. Familjen blev förtvivlade och insåg att flickan måste ha avlidit.

Men de förstod snart att Kyrachaan ville säga dem något. Han ville visa dem var dottern fanns. De följde honom in i skogen igen.

Bild: Youtube

 

 

Äntligen, efter 11 dagar i vildmarken, hittade de Karina. Hon hittades gömd i högt gräs 6 kilometer från hemmet. 

Bild: Imgur

Karina var svag och trött men utan större skador. De enda skador hon hade på kroppen var från insektsbett och skrapsår. Hon hade överlevt tack vare Kyrachaan som vakade över henne.

Efter att Karina räddats började invånarna i byn kalla henne för ”Mowgli” efter pojken i Djungelboken. Historien om henne blev känd i hela landet och en staty av Karina och Kyrachaan uppfördes vid en Yakutsk flygplats.

Bild: Imgur

 

Kyrachaan bevisar verkligen hur kloka hundar är. Om det inte vore för honom hade Karina förmodligen inte överlevt. 

Här nedan kan du se en film från när Karina räddas.

 

 

Blev du också berörd av den här fantastiska historien? Dela den gärna med dina vänner så att fler kan läsa.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.