Polisen varnar djurägare efter ny farlig attack – hund fick i sig köttbulle fylld med häftklamrar

Polisen gäckas av hundattackerna i Malmö.

Nu har ett nytt fall inträffat – där en hund fick i sig en köttbulle fylld med häftklamrar.

– Vi behöver uppmana alla hundägare att fortsatt vara väldigt uppmärksamma, säger Nils Norling, presstalesperson på polisen, till Sveriges Radio.

Hundattackerna i Malmö har varit ett återkommande problem den senaste tiden.

I mars fick polisen bland annat in ett flertal anmälningar från oroliga djurägare. Någon eller några hade då gillrat ”fällor” – bullar fyllda med vassa föremål som glas, metall och rakblad – som vid flera tillfällen hade placerats ut där hundägare rastar sina fyrfotade vänner.

Andra exempel på anmälningar från djurägare gäller kycklingklubbor fyllda med spikar och korvar fyllda med häftklamrar.

Syftet med attackerna tros enligt polisen vara att skada hundar. Detta genom att hundarna nosar upp de till synes goda matbitarna, som i själva verket är preparerade med farliga föremål.

hund
Genrebild. Foto: Shutterstock

Hund fick i sig köttbulle med häftklamrar

Nu har ännu ett fall inträffat i centrala Malmö.

Larmet kom in till polisen efter klockan 22 på tisdagskvällen. En djurägare hade då varit ute på promenad med sin hund, och sett att den tuggat i sig en köttbulle som legat på marken.

När hundägaren lyckades få ut maten ur hundens mun, upptäckte denne att köttbullen var fylld med häftklamrar.

Polisen har nu skrivit en anmälan.

– Vi ser ett nytt kluster nu med den här typen av cyniska beteende där man försöker skada hundar, säger Nils Norling, presstalesperson på polisen, till Sveriges Radio.

köttbullar
Genrebild. Foto: Pixabay

Varnar alla djurägare

Polisen har arbetat hårt med att få fast de skyldiga, men har ännu inte lyckats. Enligt Nils Norling är det både svårt att förebygga och att upptäcka den här typen av brottslighet.

Han menar att det kan vara ganska enkelt att, i skydd av mörkret, lämna en matbit fylld med vassa föremål på marken utan att någon märker det.

Polisen vill därför skicka en tydlig uppmaning till alla djurägare – ta det försiktigt och var extra uppmärksamma när ni rastar era hundar.

– Det är svårt att upptäcka och därför är det också så att vi behöver uppmana alla hundägare att fortsatt vara väldigt uppmärksam på vad era hundar gör. Hittar man någonting som de luktar väldigt mycket på eller till och med tar i munnen så måste man vara uppmärksam, säger Nils Norling till Sveriges Radio.

Snälla, dela den här varningen vidare så att alla djurägare kan vara uppmärksamma!

Förhoppningsvis kan polisen snart också ta fast de skyldiga, så att inga fler hundar behöver drabbas av dessa hemska attacker.

polis
Foto: TT

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required