Polisen varnar: Köttbullar preparerade med tabletter hittade i hundrastgård

Någon har placerat ut köttbullar preparerade med okönda tabletter på två olika platser i centrala Vänersborg. Det ena fyndet gjordes vid en hundrastgård.

Nu varnar polisen hundägare i staden och ber dem vara uppmärksamma.

– Man bör vara extra vaksam. Erfarenheten säger att det brukar komma ett par sådana här ärenden i följd, när de väl inträffar, säger Henrik Karlsson, inre befäl vid polisen i Trollhättan till GT.

Under måndagen hittades totalt åtta köttbullar i en hundrastgård i Vänersborg. Någon hade stuckit in tabletter i dem, och det är fortfarande oklart vid det är för typ av tabletter.

På kvällen kom ytterligare en anmälan in om köttbullar – och den här gången var det på väg att gå riktigt illa. En hund var nära att äta av de främmande tabletterna.

– Det är en person som har varit ute och rastat sin hund, och som sett att hunden börjar äta på en köttbulle. När ägaren tar ut den ur hundens mun får denne syn på en vit tablett av något slag, säger Karlsson.

Polisen har upprättat två anmälningar med brottsrubriceringen förgörelse. Än finns ingen misstänkt för brottet. 

– Tyvärr är utredningsläget dåligt. Det finns inga vittnesuppgifter att gå på och då är det svårutrett. Men om man vet något om vem som kan ligga bakom så ska man givetvis ta kontakt med polisen.

Nu vill polisen även varna hundägare i området och ber dem vara extra uppmärksamma på vad deras hundar stoppar i munnen när de är ute.

Tyvärr är det här inte första gången som preparerad mat läggs ut för att förgifta hundar. Tidigare har även köttbullar preparerade med skruvar och köttbitar dränkta i glykol hittats.

Jag förstår verkligen inte hur någon människa kan göra så här. Jag hoppas verkligen att polisen får tag på denna onda människa.

Dela gärna vidare polisens varning så att inte någon hund drabbas av detta sjuka påhitt.

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.