Polisen ville gå i pension med sin hund. Titta nu när de försöker ta ifrån honom hans bästa vän.

Alla som någon gång har haft en hund vet hur fäst man blir vid detta djur. Det är som en familjemedlem. Så kände även polisen Matt Hickey i Marietta i Ohio, USA, när han skulle gå i pension efter 30 år. Efter att ha jobbat tillsammans med polishunden Ajax i fyra år var han enda önskan att få ta med sig hunden. Men Ajax hade några år kvar, han hade inte varit med lika länge som sin poliskompanjon. Så enligt lagen skulle han auktioneras ut till en främling och fick inte följa med Matt Hickey in i pensionen. Detta krossade Matts hjärta. Tills något underbart hände som vände på allt.  

– Officer Hickey kom in när han gick i pension och ville köpa hunden där och då, men vi kunde inte låta honom göra det. Det är omöjligt. Jag hade gärna gjort det, men lagen tillåter inte det, säger polischefen Joe Matthew till NBC News.

Bildkälla

hund

Hundar som är gamla nog att dra sig tillbaka får köpas av sin forna partner för en dollar. Men Ajax hade några år kvar på nacken och måste därför enligt lag auktioneras ut till högstbjudande. Men Matt tänkte inte ge upp – Ajax var som hans familj och han tänkte slåss för hunden.

– För mig är det som att uppfostra ett barn, säger han till NBC News.

Så han klagade offentligt, och fick med sig stadens invånare. Främlingar började samla in pengar för att hålla Matt Hickey och Ajax tillsammans. Och de fick ihop över 70 000 dollar, drygt 600 000 kronor.

Bildkälla

hund2

Efter Matts beslutsamhet och stödet från allmänheten fick han till slut ta med Ajax hem för bara en dollar. De insamlade pengarna kommer att användas till skottsäkra västar för andra polishundar som fortfarande är kvar i tjänst.

Så Matts kamp lönade sig, och de två bästa vännerna fick fortsätta sina iv tillsammans. Ett fint slut på denna historia. Dela gärna vidare till dina vänner!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna