Polishundarna Sune och Fonz grep 6 personer på en vecka – hyllas för sina insatser: ”Ensam är inte stark”

Polishundarna Sune och Fonz gör precis allt det där som bra polisiära patrullhundar ska göra. De brinner för sin uppgift att hjälpa sina hundförare att göra samhället till en bättre och tryggare plats för alla som bor i det.

Och såklart, ta en och annan tjuv på vägen.

Den tyska schäferhanen Sune och hans kompnajon Fonz, en Holländsk herdehundshane, jobbar sida vid sida med sina hundförare. Den senaste veckan har de tillsammans gjort flera narkotikafynd och lyckats gripa sex personer.

Av just de specifika händelserna kan polisen inte berätta så mycket då ingen dom har fallit, men de beskriver händelserna lite kort på Facebook.

”4 gärningspersoner grips för olika stöldbrott. Tillgrepp ur fordon och stöld genom inbrott. 1 person gripen genom spår efter skadegörelse och 1 person gripen då denne flydde sitt fordon efter en vansinnesfärd.
Övriga personer som figurerat i de olika sammanhangen och som kan misstänkas för brott valde istället att komma fram och låta sig hanteras av poliser med två ben istället för fyra”
, skriver polisen i inlägget.

Nu hyllas hundarna för sina insatser av hundförarna på Polisen Väst.

Foto: Facebook

Enligt polisen är Sune och Fonz riktigt bra polishundar, som trots sina olikheter alltid har ett gemensamt mål.

”Vad som skiljer dem åt är för den skarpsynte såklart utseendet men också att Fonz har tilläggsdressyr för ändamålet vapen och narkotikasök. Men under pälsen tickar varsitt polishjärta, det ena något äldre än det andra”, skriver polisen på Facebook.

Och hundarna gör precis allt en hundförare kan begära av sin hund.

”De gör precis allt vad man kan förvänta sig av en polisiär patrullhund, gripa personer som inte bara har svårt att skilja på ”mitt och ditt” utan också gripa dem som är en mycket stor risk för det öppna samhället, rädda liv och finna vapen och narkotika”, skriver dem.

”Tillsammans når vi nya mål”

Men polisen tillägger också vikten av samarbete. Det är inte bara en hund, eller en polis som står för de stora insatserna.

”Uteslutande i vår tjänst är det nämligen så att vid varje ärende som en polishund kallas står en hel enhet bakom. Ensam är inte stark, utan tillsammans når vi nya och svårare mål”, skriver polisen och fortsätter:

”Därtill har vi ett mycket gott samarbete med övriga befattningar inom polisen samt er därute som hjälper oss att uteslutande nå vårt mål, öka lagföringen samt hjälpa och ställa tillrätta där behovet finns!”

Veckan som gått -Polishundarna Sune och Fonz stod för flera gripanden och narkotikafynd. En vecka – flera…

Gepostet von Polisen Väst – hundförarna am Sonntag, 21. Juni 2020

Men polishundarna hyllas inte bara av sina kollegor. Inlägget på polisens Facebooksida har gillats av tusentals och flera skickar sina varmaste hälsningar till poliskåren och patrullhundarna.

”Vi gör vågen för våra duktiga polishundpatruller som kämpar mot kriminaliteten för oss hederliga medborgare i samhällets tjänst !
God Bless You”
, skriver en person.

”Finaste Sune och Fonz tack för fint jobb hoppas ni får lite påökt i godisskålen”, skriver en annan.

Heja Sune och Fonz, vilka ingripanden. Dessa hundar förtjänar en riktigt varm applåd.

Dela gärna artikeln för att sprida den här glada nyheten vidare.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required