Polishunden Agent X gör Sverige tryggare – har tagit fast flera brottslingar

Hundar har en styrka i flera av sina sinnen som vi människor inte har, men precis som oss människor så har de personliga egenskaper som gör dem unika. En hund som just nu gör succé är hunden ”Agent X” vars namn han fått efter att ha hjälpt polisen i Västernorrland lösa flera brott. 

Den som följer polisen i Västernorrland på Facebook känner redan igen schäferhunden ”X”. Där syns hans ofta eftersom att han hjälper polisen att lösa brott på löpande band. Han har bland annat spårat upp flera misstänkta inbrottstjuvar och stöldgods efter en rad anmälda sommarstugeinbrott i Ångermanland, det rapporterar Aftonbladet

Facebook/Polisen Västernorrland Hundgruppen

X husse är hundföraren Andreas Tengqvist, som kallar X för en kompanion som han är stolt över. 
– Han drivs av motivationen att spåra och har en naturlig och stor arbetslust. Att han är dessutom är nyfiken ger honom förutsättningar att bli en bra polishund, säger han till Aftonbladet.

X har bland annat sett till att fem män i Edsele kunde gripas misstänkta för en rad inbrott, samt spårat upp gömmor av stöldgods. 

Agent X är själv omedveten om hans popularitet, men på polisens Facebooksida fortsätter hyllningarna att ramla in: 

”Hunden är ett ovärderligt verktyg för polisen”, skriver en i kommentarsfältet.

Facebook/Polisen Västernorrland Hundgruppen

Tänk hur många brott som kunnat lösas på grund av hundar. Agent X är verkligen ovärderlig för polisen, dela gärna för att hylla honom.