Polishunden Falco tog fast tjuvar och skrev om det på Facebook. Nu hyllas hans inlägg av tusentals.

Polisen i Värmland la idag ut en hälsning från sin hund Falco. Inlägget har gillats av tusentals människor på bara några timmar och jag förstår varför.

Jag blir så imponerad när jag ser vad polishundarna gör för oss. Utan dem skulle nog många tjuvar och andra brottslingar gå fria. Just den här gången var det dieseltjuvar som hade varit i farten, och Falco tog upp jakten på dem.

Så här skriver polisen i inlägget:

Jag heter Falco och jobbar som polis i Värmland.
I lördags fick min husse reda på att det fanns misstänkta dieseltjuvar i trakterna av Värmskog. Husse hade fått reda på det genom att en uppmärksam tvåbening ringt till polisen om en bil som han reagerat på och andra poliser som åkte till platsen såg att en skogsmaskin blivit av med den diesel den var tankad med. Tjuvarna hade sprungit till skogs och det var dags för mig att ta över.
Det var bitvis halt på vägarna fram till platsen och husse körde i diket så illa att polisbilen blev liggande på taket. Nu hade ju husse och jag målbilden klar för oss så när husse kravlat ur bilen och släppt ut mig och efter det att vi klappat om varandra för att kontrollera om vi var hela hoppade vi in i en kollegas bil och fortsatte mot platsen.
Det luktade gott direkt och jag tog med husse på en språngmarsch på dryga fem kilometer i bergig och snöig terräng innan vi till slut kom i kapp två misstänkta tjuvar vilka jag med min argaste blick höll ordning på så att husse kunde gripa dem.

På söndagen spårade min kollega Milo upp en tjuv i Vålberg. Milo är också en schäfer och vi har tränat tillsammans länge.
Härom veckan spårade vår tjejkompis Tella upp två inbrottstjuvar i gränstrakterna mellan Närke och Dalarna. Tella spårade drygt åtta kilometer, över sjöar och skogsvägar innan hon hann upp de misstänkta.

När ni där ute ger oss ett spår så lovar vi att vi aldrig ger upp. Tillsammans ställer vi saker och ting till rätta.

Klart slut för den här gången!

FALCO!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Jag heter Falco och jobbar som polis i Värmland. I lördags fick min husse reda på att det fanns misstänkta dieseltjuvar…

Publicerat av Polisen i Värmland den 24 februari 2016

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna