Polishunden Feffen fångade tjuvarna som flydde från brottsplatsen.

Det var natten till måndag som polisen i Lidköping fick ett larm om att det pågick ett inbrott i Lavad mellan Lidköping och Grästorp. Först på plats var polisinspektören och hundföraren Jens Ohlsson och schäfern, Feffen. När de kom till brottsplatsen såg tjuvarna dem och sprang därifrån ut mot ett gärde. – Jag plockade ut Feffen ur bilen och ropade efter personerna att de ska stanna. De stannade inte och det var mörkt så de försvann ur mitt synfält. Då släppte jag hunden efter dem, säger Jens Ohlsson till Göteborg-Posten.  

Inget stoppade den här polishundens jakt på inbrottstjuvarna. ”Det var en lite ovanlig situation” säger hundföraren Jens Ohlson.

Publicerat av Göteborgs-Posten den 3 februari 2016

:::
Efter en kort stund kom Feffen tillbaka till Jens. Detta utan att ha fångat någon av tjuvarna, vilket förvånade Jens. När Jens kom närmre kunde han se hur tjuvarna tagit sig över en bäck och att två av dem höll på att häva sig upp ur den på andra sidan.

Jens hoppade i bäcken och simmade över, likaså Feffen.

När de hade kommit över fick Feffen tag i en av tjuvarna och bet sig fast i jackärmen. När Jens fick loss hunden hade de andra gärningsmännen dock försvunnit från platsen.

– Jag tecknade åt Feffen att det är dags att spåra genom att sätta på honom en sele med en lång spårlina, säger Jens till Göteborgs-Posten.

Jakten fortsatte några kilometer in i den mörka skogen. Till slut gick Feffen ner till bäcken och markerade att en av tjuvarna befann sig där. Det visade sig att även den tredje mannen befann sig i närheten av bäcken och nu sitter de tre männen misstänkta för stöld.

Vilken fantastisk insats av den modiga hunden. Vi gillar dig, Feffen!

Gillar du också Feffens insats? Dela gärna detta vidare till dina vänner.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna