Polishunden Harry spårade farlig vapenman som flytt – kunde gripas tack vare honom

Två män som hotade väktare med ett avsågat hagelgevär och sedan flydde, kunde spåras upp tack vare polishunden Harry. Nu hyllas schäferhunden stort på Facebook, både av sin hundförare och av den tacksamma allmänheten.

”För våra polishundar är alla jobb lika viktiga och roliga men för mig som hundförare var detta något extra!”, skriver polisen Pernilla på Facebook.

Polishundar utgör en viktig del i många utredningar, då de kan spåra sådant människor inte kan.

Polishunden Harry, som från början gick under det hårdare namnet Blackneck´s B Maro, har flera års erfarenhet på nacken, och det var därför på tiden att han hyllades officiellt tyckte polisen i Väst.

Harry togs in för att hitta männen

Det var en händelse som utspelade sig i Västra Frölunda i Göteborg i somras, som visade vilken hjälte Harry är.

När två poliser kontrollerade två män som hade något skumt för sig vid en grusplan under natten blev männen hotfulla och tog fram ett avsågat hagelgevär. Männen sa åt poliserna att backa, sedan sprang de in i skogen.

Gjorde fynd i skogen

Harry togs in för att spåra upp männen, vilket han lyckades med. Inne is kogen hade en av männen gömt sig, intill en väska med narkotika, samt geväret.

Jag och min hund Harry, som egentligen heter Blackneck’s B Maro, men jag kallar honom Harry, en stilig Malinois på 8 år…

Gepostet von Polisen Väst – hundförarna am Montag, 16. Dezember 2019

Vad skulle vi göra utan hundar? Detta djur hyllas alldeles för lite. Dela gärna för att uppmärksamma denna hjältehund.