Polishunden Keegan har dött – bästa vännens hyllning går rakt in i hjärtat: ”Njöt av livet”

Polisens hundenhet i Stockholm är nu i sorg. Deras kära kollega, hunden Keegan, har nämligen lämnat jordelivet.

Det går aldrig att förbereda sig på att någon man håller kärt ska dö och sorgen som drabbar en kan vara enorm.

Något polisen i Stockholm känner av just nu, när polishunden Keegan dessvärre avlidit.

Hundförarens gripande ord

Han har varit en omtyckt kollega och vän, och nu delar hans hundförare med sig av varma rader om sin älskade partner på polisens Facebooksida.

”Han har spårat ikapp tjuvar och mördare, hittat flera skarpladdade vapen, nycklar till viktiga bilar och andra värdefulla fynd för utredningar. Han har hittat många försvunna personer och även nosat upp gärningsmän som försökt gömma sig inomhus. Hans söklust och härliga driv i olika miljöer gjorde att han även fick utbildas till narkotika- och vapensökshund. Kraftfull och med stor motor – och alltid med en stor närhet till glädje. Att bjuda in kollegor för lite lek direkt efter att en inbrottstjuv var gripen var mer regel än undantag.”

Det är med värme som polisen ser tillbaks på alla år med Keegan. De har hyllad den modiga polishunden tidigare och menar att han var en fantastisk vovve.

Han har varit med vid ovanligt många räddningsinsatser och genom åren lyckats rädda både förvirrade äldre personer och självmordsbenägna människor.

Var en trygg hund

Keegan beskrivs som ”en kille med vassa tänder och ett gräsligt hårt bett – men trygg.” Han var alltid lugn och snäll, även när barnen hade vänner på besök.

Men om han tyckte sig bli orättvist behandlad visade han tydligt vad han tyckte om det.

”Då lät det som ett monster tagit över hans kropp och ögonen blev svarta,” skriver hans hundförare och fortsätter:

”Man skulle nog kunna säga att Keegan räknades som lydig. Ja kanske till och med välutbildad. Är det då inte humor att se att han glömde ALLT han lärt sig om någon annan tog kopplet. Loss? Aldrig hört. Då tog han också chansen att slippa gå fot eller att bete sig bra i största allmänhet. På håll kunde jag se den här 8 åriga väluppfostrade hunden stå på bakbenen och skälla eller helhjärtat bita sig fast i kopplet för årets dragkamp. Det räckte med att han såg mig på håll så släppte han motvilligt och uppgivet kopplet eller den där trädliknande pinnen direkt.”

Somnade in med bästa vännen vid sin sida

Polisen menar att det är en sann lycka att ha fått arbeta med en så duktig hund.

När vovven somnade in fick han göra det tillsammans med sin bästa vän.

”Men alla äventyr har ett slut och vårat likaså. Keegan njöt av livet och maxade ut det till hans kropp inte orkade mer. Så som jag följt Keegan under alla år följde jag honom till hans sista vila. Han somnade in lugnt och stilla – helt olikt hur livet med Keegan varit.”

Nu hjälps vi åt att hylla den här modiga hjältehunden och tacka för alla otroliga insatser genom åren!