Polishunden Mina räddade försvunnen 76-åring i skogen.

I bland undrar jag verkligen vad vi skulle ta oss till utan våra fyrfota vänner. Gång på gång får vi bevittna händelser och historier som visar hur mycket de gör för oss. Detta är verkligen inget undantag. En 76-årig kvinna försvann på onsdagen från sitt he, i Högbo utanför Sandviken. hundföraren Sandra Axebäck Faadoun och polishunden Mina sattes på att leta upp kvinnan och med hjälp av fotspår kunde Minna hitta kvinnan efter ett stort polispådrag.

– Vi hade inte klarat det utan henne, säger hundföraren Sandra Axebäck Faadoun till Aftonbladet.

När den dementa kvinnan inte kom hem på kvällen blev hennes familj orolig och kontaktade polisen. När Mina och hundföraren Sandra Axebäck Faadoun kom till platsen hade man redan hittat små skoavtryck. Kvinnan hade 36-37 i skostorlek så polisen beslutade sig för att följa spåren. Medvetna om att det var bråttom ropade de kvinnans namn ihop om att nå henne. Sammanlagt bestod insatsen av en handfull poliser plus Mina.

Plötsligt började Mina att skälla när de hörde ett stön. De hittade kvinnan, som satt fast under en gren och hade höft- och bensmärtor. Hon var nedkyld och blöt och man tillkallade en helikopter för att snabbt kunna föra henne till sjukhus.
– Man kan säga att vi inte hade klarat det utan henne, och hon hade inte klarat det utan oss. Vi har klappat Mina lite extra nu och vi tycker om henne ännu mer nu.

Hundföraren Sandra: ”Vi hade inte klarat det utan henne.”

Posted by Aftonbladet on Saturday, March 5, 2016

Sprid gärna Minas historia om du också tycker att våra polishundar förtjänar lite extra uppmärksamhet för sina insatser!