Prince mun skars upp av slängd flaska. Nu har hans matte en uppmaning som vi aldrig får sluta dela.

1-åriga hunden Prince var ute och gick med sin matte Linda. Men det som var en lekfull och glad promenad i parken förändras snart till en mardröm. Efter att ha tagit fel på en leksak och en sönderslagen flaska kastad på gräset kom Prince springande till matte Linda Gegerfelt med uppskuren mun. – Han stelnade till som i chock och jag såg att det forsade blod ner på marken. Sedan hoppade han upp i mitt knä som för att be om hjälp, berättar Linda för Vimmerby Tidning.    

Linda ringde omedelbart en veterinär som snabbt sa åt henne att stoppa blödningen. Efter hon kunnat göra det upptäckte hon sår på nosen, läppen och hakan. Efter någon timme av stillhet började Prince blöda igen, men det var ingen fara berättade veterinären. Och några timmar senare hade allt lugnat ner sig och Prince var sitt vanliga jag igen. Men med all säkerhet är han traumatiserad av händelsen.

Händelsen gjorde Linda både ledsen och förbannad. Hur undrar hur folk kan vara så dumma att bara slänga skräp i naturen som kan skada både djur och människor. Hon kände sig manad att skriva ett Facebook-inlägg för att uppmana alla att tänka till en extra gång innan man slänger skräp i naturen. Det inlägget har nu delats av tusentals djurvänner.
– Det var en avslagen glasflaska som någon bara hade slängt ut i gräset. Helt sanslöst. Det kunde lika gärna varit ett barns fot som slitits sönder, säger hon till Vimmerby Tidning.

I dag är hon tacksam över hennes älskade Prince mår bra, men hoppas att olyckan uppmärksammas så att alla får upp ögonen för vad som kan hända om man slänger skräp i naturen.
– Nu är jag i alla fall mest tacksam över att Prince trots allt är okej. Det enda positiva är väl att det som hände Prince nu uppmärksammas för att förhindra fler skador, säger Linda.

Och tusentals djurvänner engagerar sig nu och uppmärksammar det enda rätta: Släng ALDRIG skräp i naturen! På sin Facebook tackar Linda alla som hjälper till att dela och engagera sig.

Vilken fantastisk spridning det har blivit på denna olyckliga händelse. Tack så fantastiskt mycket till alla er som delar och visar vilka underbara djurvänner det finns! ❤️

Publicerat av Linda Gegerfelt den 29 april 2016

Nu delar vi Lindas uppmaning! För det är aldrig okej att slänga skräp i naturen och riskera andras liv.