Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Pytonorm på rymmen i Malmö.

En pytonorm är på rymmen i Pildamsparken i Malmö. Malmö reptilcenter har förgäves sökt efter ormen. – Tyvärr fick vi ge upp. Pytonormen brukar hålla sig undan på dagen, säger Jocke Ljungström från reptilcentret till Aftonbladet.

Polisen fick in larmet om den försvunna ormen på torsdagsmorgonen efter att en person som jobbar i Pildamsparken i Malmö sett en pytonorm i dammen.
Men detta är inget som polisen gör något åt utan de vidarebefordrade informationen vidare till Terrariet i Folkets park i Malmö, enligt KvP.

Personen som ska ha sett ormen uppskattade att den var tre meter lång, men från reptilcentretet tor man snarare att den är runt två meter lång.

Sannolikt har ormen rymt från någons terrarium. Pytonormar som blir upp till tio meter långa kan vara farliga för människor. Ormarna dödar sina offer genom att strypa dem.

Men Jocke Ljungström från reptilcentret säger att pytonormen som nu är på rymmen troligen inte är farlig.
– De lever i skymundan och går inte till attack. Snarare står nog ankor på menyn, säger Ljungström till Aftonbladet.

Jocke Ljungström letade efter ormen under torsdagen men hittade ingen och fick ge upp efter lunchtid. Han rekommenderar inte att man ska fånga in ormen själv då den kan bitas i försvar. Betten är inte farliga men kan göra ont.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

 

Läs mer om...