Rädd hundvalp dyker upp på altanen – då ser kvinnan en svart fläck på rumpan och agerar direkt

Jag har läst många historier om hundar som räddats på olika sätt. Men den här berörde mig lite extra. Kanske för att det var en ensam privatperson som hjälpte fyrbent vän – och inte en djurorganisation.

Det visar att vi alla kan göra skillnad.

Detta inträffade strax före stormen Irma slog till mot Florida, USA. Människorna i området var i full gång med att förbereda sina hem och trädgårdar för den inkommande stormen.

Även de som inte befann sig i den direkta riskzonen tyckte att det var säkrast att städa bort lösa föremål från sina gårdar, och förbereda sig på stora mängder regn.

Men mitt i all förberedelse fick en kvinna syn på något märkligt på andra sidan gatan. En vit hund med tovig päls och mager kropp stod där helt ensam. Hon berättar på webbsidan Imgur om vad som hände efter det – och historien har berört tusentals.

Imgur

Kvinnan ropade på hunden, som genast sprang bort till henne. Kvinnan förstod att hunden var smart – den tittade åt båda håll av gatan innan den passerade. Hon gav den lite vatten och mat på sin veranda. Hunden, som visade sig vara en tik, åt upp allt med god aptit.

Imgur

”Hon lät mig klappa henne, men såg lite nervös ut varje gång hon hörde ett högt ljud eller om jag rörde mig för snabbt.”

Nu förstod hunden att kvinnan var snäll och ville henne väl. Efter att ha ätit upp maten satte hon tassen på kvinnans arm och ville bli klappad.

Kvinnan undersökte sin nya fyrbenta vän och kunde se att hon hade en del skador. På rumpan hade hunden en svart och klibbig fläck, och det verkade som att hon hade suttit i tjära. Kvinnan förstod att hunden måste haft det mycket svårt.

Imgur

Det tog fyra timmar av klippning och duschning för att få bort all tjära och skräp från pälsen. Att hunden var rädd och reserverad gjorde inte saken lättare – men kvinnan hade bestämt sig för att hjälpa henne.

När hunden var ren tog hon med henne till veterinären för att kolla upp henne. Veterinären kunde konstatera att hunden var knappt ett år gammal och fullt frisk.

Imgur

Kvinnan som hittat hunden misstänkte att det fanns en ägare någonstans och la ut en efterlysning på sociala medier. Det dröjde inte länge innan hon fick veta att hunden hade blivit omplacerad ett antal gånger, och gång på gång blivit övergiven av sina tidigare ägare.

Inte en gång till tänkte hon – och beslutade sig för att adoptera henne. Hon gav henne namnet Amy.

Imgur

”Under sin första springtur på bakgården var hon så exalterad att hon sprang i cirklar, runt vårt skjul. Sedan sprang hon tillbaka till mig för att se att jag fortfarande var kvar. Hon hämtade till och med pinnar, som hon hittade, och ville att jag skulle ta med dem in i huset.” skriver Amys matte på Imgur.

Imgur

Med massor av mat och kärlek fick Amy snabbt tillbaka sin fina päls och vikt. Idag är hon en glad hund som äntligen fått ett för-evigt-hem.

Viken underbar historia! Tänk om alla var så här snälla mot djuren. Då hade världen varit en bättre plats, det är jag övertygad om!

Dela gärna om du också tycker att alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem!