Räddningen: Här dricker koalan friskt från regnvattnet som öst ner över skogsbränderna

Efter månader av höga temperaturer och torka i ett brandhärjat Australien, drog äntligen ett kraftig regn in. Nu sprids glädjande bilder där törstiga koalor njuter av att sörpla i sig vattnet.

Miljontals djur har mist livet i Australiens skogsbränder, och lika många har tagit skada.

När ett regn äntligen drog in över flera delar av de eldhärjade områdena syntes djur ta sig fram för att dricka av det efterlängtade vattnet.

Koalan njuter av regnvattnet

Några av de bilder som sprider sig som en löpeld på internet visar en liten koala som sätter sig mitt i vägen för att sörpla i sig av vattnet.

Man kan se hur den lilla koalabjörnen riktigt njuter, utan att bry sig om att han sitter mitt i en bilväg.

– Jag trodde att han var skadad eftersom han var så tyst. Men när han rörde sig framåt förstod jag att han mådde bra. Vi kunde inte få bort honom från vägen, han var så törstig, säger hon till Daily Mail Australia.

Much needed rain & a much needed drink of water for this sweet koala. 🌧🐨💙 Rain has been falling in many of the bushfire…

Gepostet von Floyd The Lion am Sonntag, 19. Januar 2020

Enligt Daily Mail Australien ska den lilla koalan ha klättrat upp i ett träd när den släckt sin törst.

Det här är så glädjande att se. Äntligen får koalorna släcka sin törst. Dock kan vi fortfarande hjälpa till genom att sprida informationen och bidra. Dela gärna för att uppmana andra att göra vad de kan för djuren i Australien.