Ridskolan hade ingen aning om att stoet var dräktig. När de såg fölet kom nästa stora överraskning.

Livet är fullt av överraskningar. Speciellt när kärleken är inblandad – och det gäller både djur och människor! Det fick ridskolan Lunds Civila Ryttare uppleva i när de kom till jobbet i söndagsmorse och det helt plötsligt stod ett nytt föl i hagen som ingen hade räknat med. Ännu mer förvånade blev det när de tittade närmare på sitt nya tillskott… för visst var det något lite ovanligt med fölet? Mamma Rut hade kommit till skolan tidigare under hösten men hon hade visst lyckats hålla en ”förbjuden kärleksaffär” hemlig. Det här är en historia om kärlek mot alla odds i hagen. Och som alla bra kärlekshistorier har den ett lyckligt slut! Läs här nedanför om när ridskolan fick oväntat besök.

Lunds Civila ryttarförening har funnits i över 70 år – men de har aldrig var med om något sådant här tidigare…

Det var förra hösten som ridskolan köpte in ponnyn Rosa, som till vardags kallas Rut, när man ville ha ett nytt tillskott till skolan. Till våren började Rut bli lite ”glad i maten” och lite tjockare men det var ingen som visste vad som skulle hända.

För en vecka sedan var det betessläpp och just nu njuter hästarna sv sitt sommarlov. Men fram tills dess hade Rut kommit bra in i verksamheten och blivit någon av en favorit bland eleverna.
– Hon har gått i verksamheten, har utvecklats som hon skulle och har verkligen gjort vad vi har begärt. Därför har vi aldrig misstänk att hon skulle ha ett föl i magen, säger Markku Söderberg på LCR till hästtidskriften Hippson.

Men i helgen hände det alltså. Till allas förvåning förlöste plötsligt Rut ett välskapt föl under natten till söndag.

Förvåningen blev ännu större när de anställda kom dit på morgonen och det visade sig att pappan till fölet var en åsna! Det var alltså en mula som stod bredvid Rut i hagen.

– Min första tanke var att jaha, det här var ju fint. Vad gör man nu? säger Markku Söderberg, till Hippson.

Markku tror inte att säljaren visste om att Rut var dräktig när hon såldes. Rut måste lyckas hållit sin kärleksaffär hemlig för alla.

Även om den första reaktionen var förvåning över det oväntade nya tillskottet har stallet sedan dess förälskat sig i fölet som de beskriver som väldigt kärvänligt och framåt i boxen.

Nu har mamma och fölet flyttas till en mindre hage där de får lite tid för sig själva och Rut har fått mamma ledigt och kommer inte delta i lektionerna som börjar igen i augusti.

Fölet har ännu inte fått något namn men i samband med att LCR publicerade nyheten på sin hemsida utlystes också en namntävling till den lilla krabaten.

Exakt vad som kommer hända med fölet är lite än så änge lite oklart men ridskolan funderar på att behålla mulåsnan som en maskot.

Jag hoppas både mamman och fölungen får en så lång tid tillsammans som möjligt. Och att någon undersöker vem pappan är!

Dela gärna den här historien om du älskar härliga överraskningar som visar att kärleken kan övervinna alla hinder Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.