Rörmokaren hörde ett pip i röret. Men ingen var förberedd på detta. Hjältar!

En organisation i Michigan som värnar om djurs hälsa och säkerhet fick ett oroligt samtal. En fyra veckor gammal hundvalp hade fastnat i ett rör under natten.

Chris Ouwerkerk, som arbetar på organisationen, var först på plats. Från röret hördes ett gnyende ljud. ”Jag kunde inte se valpen men jag kunde höra den”, berättar han.

01

Chris ringde till sina kollegor på djurhemmet och tillsammans kontaktade de rörmokare som kunde komma till platsen.

02

Med hjälp av rörmokarna kunde de få in en kamera i röret. De kunde fortfarande inte se valpen, men de kunde höra den. Målet var att se var valpen var för att få ut honom så fort som möjligt.

03

Det var omöjligt för dem att få ut valpen själva, så en grävmaskin kom till platsen. Genom att gräva bort jorden runtomkring fick de bättre tillgång till röret.

04

Efter flera timmars hängivet arbete kunde de få ut valpen.

05

Han var kall, rädd och uttorkad, men överlevde.

06

När han väl var i säkerhet fick han värme, sällskap, mat och kärlek.

07
08

Michigan Humane Society gjorde verkligen ett bra jobb och jag blir så glad av att se hur många som ställde upp och gjorde vad de kunde. Här nedan är videon från räddningsaktionen. Michigan Humane Society har lagt upp den här videon för att fler ska få upp ögonen för det arbete som frivilliga lägger på att hjälpa djur när de som bäst behöver det. Dela gärna det här du också.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna