Rörmokaren kör sin båt in i den översvämmade skogen för att rädda alla djur från att drunkna.

De senaste dagarna har flera av de amerikanska sydstaterna drabbats av kraftigt regn vilket fått flera platser att svämma över i vattenmassorna. Allra värst drabbade är staterna Louisiana, Texas, Arkansas och Mississippi. Och även om detta givetvis drabbar många människor som får sina hus och tomter förstörda så är översvämningarna en potentiell dödsdom för flera små djur. Men tack och lov finns det hjältar där ute som inte kliver undan när de ser djur som råkat illa ut.

När staden Hernando i delstaten Mississippi drabbades av översvämning upptäckte två män hur djurlivet i området drabbades hårt. Flera små djur drabbades av panik och försökte desperat undkomma vattenmassorna.

”Min bror och jag upptäckte flertalet djur som kämpade sig ut ur den översvämmade skogen för att nå en betesmark utanför vårt hus”, berättar den 26-årige rörmokaren Frankie Williams för The Dodo.

Då beslutade sig de båda bröderna för att göra något för att hjälpa djuren.

”Vi hade tillgång till en liten båt så att vi kunde ta oss en titt i den översvämmade skogen. På väg in i skogen åkte vi över översvämmade fält och såg flera sorkar, näbbmöss och harar”, berättar han vidare.

Även om flera djur lyckades ta sig upp i träd för att söka skydd var det många andra som inte hade den möjligheten utan i stället desperat klängde sig fast vid det som fanns närmast.

Därför åkte Frankie och hans bror runt i området och lyfte upp varenda litet kämpande djur de kunde hitta i sin båt och tog med djuren till säker mark.

”Jag växte upp med en stor passion för naturen, jag hatar att se något djur behöva lida”, berättar Frankie Williams.

Här kan du se ett videoklipp på brödernas räddningsaktion i skogen:

If you have a few minutes this is definitely worth watching. Three possums and an armadillo, not to mention Joe Williams waders tripping him up several times.

Publicerat av Frankie Williams den 10 mars 2016

Klicka gärna på dela här under så att fler kan få läsa om de här männens fina insats för att rädda djuren!