Romeo kallades ”för ful” för att älskas. Men titta på honom, han är ju hur söt som helst!

Ända sedan jag var liten har jag fått höra att ”skönhet sitter på insidan”. Men som vuxen har jag förstått att vi människor ofta lägger stor vikt på det ytliga ändå.

Till skillnad från oss bryr sig djuren inte om hur deras husse eller matte ser ut. En katt kommer älska dig oavsett om du är tjock eller smal – så länge du visar kärlek och respekt.

Tyvärr skulle katten Romeo inte få samma bemötande av människorna han mötte.

Det här är Romeo. Han är en orangefärgad katt med lurvig päls och mjuka tassar. Precis som vilken katt som helst. Men hans ansikte ser lite annorlunda ut.

¡Buenos días!Desde Santuario Compasión Animal y Romeo en especial, os deseamos un feliz solsticio de invierno❄❄❄⛇⛇⛇

Posted by Santuario Compasión Animal on Wednesday, 21 December 2016

 

Romeo föddes med en defekt och fick tidigt i livet höra att han var ”för ful” för att någon skulle vilja ha honom. Han hamnade på gatan och människor som såg honom tittade med avsky på hans annorlunda ansikte.

Till en början verkade det som att Romeo skulle förbli hemlös, eller kanske till och med avlivad. Men den här historien har som tur är ett väldigt lyckligt slut.

Spanska organisationen Santuario Compasión Animal fick höra talas om Romeo och blev bestörta när de såg hur illa han hade det. De tyckte att han var alldeles perfekt precis som han var – och adopterade honom.

”De sa att ingen ville ha honom för att han var så ful. Men för oss är Romeo inte ful, han är en underbar kisse som gillar att busa precis som de andra katterna. Hans utseende gör honom speciell”, berättar organisationen.

Esta tarde estábamos como locos buscando a Romeo por todo el Santuario porque no lo encontrábamos por ningún lado. Y…

Posted by Santuario Compasión Animal on Friday, 9 December 2016

 

Romeo fick flytta in tillsammans med de andra djuren hos organisationen, och idag har han både katt-, ko-, gris- och hönskompisar.

Men historien slutar inte där! I samband med att Romeo fick sitt nya hem började flera medier skriva artiklar om honom. Plötsligt blev Romeo kändis och hyllades av tusentals människor på nätet. Nu såg alla vilken underbar katt han var och mängder med människor ville adoptera honom.

Men Romeo har hittat sitt hem. Idag lever han lycklig på Santuario Compasión Animals gård, och där vill han stanna för alltid.

Här nedan kan du se en jättesöt video på Romeo. Visst är han underbar?

Romeo lär oss alla något viktigt: Att utseendet inte spelar någon roll. Det viktiga är hur vi behandlar varandra. 

Dela gärna om du håller med!