Röntgen visar vad som finns inuti hunden – då tar ägaren ett avgörande beslut

Djurvännen Liz Haslam skulle precis till att adoptera den engelska bullterriern Eric från Turkiet, när något fruktansvärt hände. Eric var med i en attack där han blev träffad av en kulspruta. Totalt träffades hundne Eric av 50 blykulor som gick in i hans hud, och när Liz fick se röntgenbilderna tog hon ett avgörande beslut som gör mig rörd till tårar.

2015 väntade Liz Haslam ivrigt på att få adoptera den stackars engelska bullterriern Eric från Turkiet, men innan processen är klar blir Eric skjuten av en kulspruta, som träffar honom med 50 skott, det berättar Daily Mail

Eric blev nästa blind av händelsen, men klarade sig tack och lov. Dock var han i dåligt skick, vilket fick Liz att tro att han led av en sjukdom. Röntgenbilderna visade dock hur det egentligen låg till. 

På bilderna kunde man räkna upp till hela 50 blykulor som etsat sig fast i hans kropp, både i hud och skelett. 

Facebook

Liz Haslam har engagerat sig i hundräddning under en stor del av sitt liv. Hon visste att Eric hade haft ett tufft liv i Turkiet redan innan skjutningen, och var fast besluten om att göra hans liv bättre. 

Liz bestämde sig. Precis som med alla andra sjuka hundar hon tagit hand om så skulle hon ge Eric det bästa möjliga liv han kunde få. Hon hade dock ingen annan inkomst än den hon fick från kenneln. Liz startade därför en insamling, dels för att få honom till Storbritannien, och sedan för att täcka upp för operationen. 

– Jag lever för mina hundar och skulle göra vad som helst för dem. För att kunna fortsätta med det jag gör så behöver jag någon som hjälper mig på vägen, säger Liz till Daily Mail.

Twitter/@Bedsforbullies

Nu har berättelsen om överlevaren Eric spridit sig som en löpeld på nätet, och Liz fortsätter att driva sin insamling.

Det gör ont i hjärtat att läsa om vad hunden Eric råkade ut för, men tack och lov för djurvänner som Liz som ger honom ett nytt liv. Dela gärna för att hylla sådana som henne.