Rose-Maries tre labradorer blev stulna – nu vädjar hon om hjälp från allmänheten

Rose-Marie Bjäreklint var med sina tre labradorer Lisa, Enzo och Leo på en hundutställning i Ronneby Brunnspark under söndagen.

I den gassande solen bestämde hon sig för att låta hundarna vila i skuggan under ett träd – men när hon kom tillbaka hade de blivit stulna.

Nu har hon polisanmält händelsen – och vädjar om hjälp från allmänheten.

Det var vid 16-tiden på söndagseftermiddagen som Rose-Marie Bjäreklint ställde hundburarna i skuggan medan hon själv satte sig 15 meter bort och tittade på finalen i den nationella hundutställningen i Ronneby.

Sedan såg hon inget mer av sina tre älskade labradorer. När hon återvände lite senare hade hundarna blivit stulna från utställningen – liksom en av burarna, koppel, halsband och buröverdrag.

– Det här har jag aldrig varit med om. Jag hade inte ens tänkt den tanken. Polisen sa att det händer oftare och oftare det här med illegal hundhandel, men det tror man inte på ett sådant här ställe där det bara är djurvänner. Det är hemskt, säger Rose-Marie Bjäreklint till Aftonbladet.

Bildkälla: Rose-Marie Bjäreklint (Facebook)

Förutom att polisanmäla händelsen la Rose-Marie också ut en efterlysning på Facebook. I skrivande stund har inlägget delats vidare över 10 000 gånger.

”Behöver allas hjälp idag var jag på utställning i Ronneby Brunnspark med 3 av mina Labradorer. Alla 3 har blivit tagna inom utställningsområdet vid ca kl 16 tiden samt att en av mina stålburar 107×91. Och hundarnas läderkoppel o halsband samt buröverdrag. Hundarnas regnr är se55097/2014 färg gul tik kallas Lisa, se48565/2015 färg svart hane kallas Enzo samt min minsting se14014/2016 färg brun hane kallas Leo”, skriver Rose-Marie på Facebook.

Hon fortsätter:

”Hundarna är väldigt snälla. Jag hoppas någon sett dessa eller händelse runt final ringen i Ronneby idag är så ledsen”.

Rose-Marie postade även bilder på sina tre labradorer:

Tips till polisen lämnas på telefonnummer 114 14.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.