Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Ryttaren var nära att på påkörd – nu hyllas hennes starka brev till föraren över hela Sverige

Nyblivna mamman Villemo Wiberg var ute på en tur med sin häst Eremo när något riktigt otäckt hände. En bilförare passerade dem i hög hastighet utan att ens lätta på gasen – trots att Eremo fick panik.

Villemo har nu tagit reda på vem föraren är och skickat ett brev till honom, tillsammans med en bild på sin tre veckor gamla dotter.

”Hon vill inte förlora sin mamma för att någon hade bråttom och inte hade tid att via hänsyn i trafiken.” skriver hon i brevet.

Villemo Wiberg bor på en gård utanför Ängelholm och har nyligen blivit mamma till en liten dotter. Hon älskar hästar och kunde inte hålla sig ifrån en ridtur i skogen med sina stallkompisar i tisdags. De gav sig ut på den smala på den smala landsvägen när det otäcka hände. De mötte en bil i hög hastighet.

– Min häst fick panik när bilen kom emot oss i den höga farten och försökte vända därifrån för att fly. Han gjorde några rejäla bocksprång av ren skräck, jag fick fokusera på att hålla honom framåt så att vi inte skulle hamna framför bilen, säger Villemo till tidningen Hippson.

Hon uppskattar att föraren körde i 70 till 80 kilometer i timmen när han mötte dem.

Villemo var både chockad och arg efter händelsen. Hon bestämde sig för att söka reda på föraren och efterlyste honom på Facebook med hjälp av registreringsnumret.

”Jag tänkte be Evidensia skicka sin prislista så han vet vad det kan kosta att laga en häst. Polisen kan även skicka en prislista på böter och skadestånd för vållande till skada och oaktsamhet i trafik samt vilka regler som gäller för hästar och bilar i trafiken.” skrev hon i efterlysningen.

Det tog inte lång tid att hitta honom och på onsdagen ringde hon upp.

– Då svarade mannens fru och berättade att han skulle komma hem senare på kvällen. Dagen gick och jag kände att det nog var bättre om jag skrev ner vad jag ville få fram, så att jag kunde välja mina ord bättre, säger Villemo.

Mannen bodde inte så långt borta så hon kunde promenera hem till honom och överlämna brevet. Hans fru var ute på gräsmattan och kunde ta emot det direkt.

Villemo lämnade även sina kontaktuppgifter i brevet, så att mannen kunde kontakta henne om han ville. Men hon kommer inte bli arg om han inte gör det.

– Så länge brevet ger honom en tankeställare så att han kanske lättar på gasen nästa gång han passerar en ryttare spelar det ingen roll, säger hon.

Villemo har även publicerat brevet på sin facebooksida, och här nedan kan du läsa det:

Facebook

Jag tror det är bra om vi delar Villemos brev till alla bilister där ute. Tänk på att alltid sakta in när ni möter hästar i trafiken!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...