Så kan sovställningen avslöja saker om din hunds personlighet.

De allra flesta hundägare kan tolka sin fyrbenta väns kroppspråk. Allt ifrån en grymtning, ett skall eller en viftande svans avslöjar deras känslor. Man vet att hundar är komplexa varelser med ett levande kroppsspråk och bör därför vara uppmärksam. Men visste du att det också gäller hundens sovställning? Det berättar nämligen flera stora djursajter. Här nedanför har vi skrivit om 6 vanliga sovställningar som kan avslöja saker om din hunds känslor och personlighet.

1. Att sova på sidan betyder: Väldigt många hundar föredrar att sova på det här sättet. Enligt Dog’s Best Life betyder det att de är harmoniska och väldigt tillfreds med tillvaron. De litar på dig sin matte och husse och är lyckliga och lojala.

andraversionenhundar01

2. Att sova som en räv betyder: Den här ihopkurade sovställningen är kanske den vanligaste av dem alla. Enligt Bow Wow Times är den så vanlig för att hundarna genom att kura ihop sig konserverar kroppsvärmen och skyddar alla sina vitala organ. Hundar som oftast sover på det här sättet är snälla, lättsamma och levnadsglada.

andraversionenhundar02

3. Att sova som en superhjälte betyder: Den urgulliga superhjälteställningen är för den aktiva hunden. Om de sover så här kan de snabbt gå från sömn till lek. Det betyder att din hund är väldigt glad, har väldigt mycket positiv energi och är lätt att motivera.

andraversionenhundar03

4. Att sova med armar och ben i luften betyder: Den här sovställningen må se konstig ut, men det är ingenting att vara orolig över. Snarare tvärtom. Det tyder på att din hund är väldigt trygg och lycklig. Att sova på ryggen är hundens mest sårbara position och att det vågar göra det tyder på att den känner sig trygg. Sajten NextGen Dog skriver att hundar som sover så här är tillbakalutade och självständiga.

andraversionenhundar04

5. Att sova på magen med armarna på sidorna betyder: Den här sovställningen innebär att hunden inte är fullt avslappnad och därför har det svårare att nå djupsömnen. Men du behöver inte vara orolig, din hund behöver inte vara oroad över livet i allmänhet. I stället är de alltid glada och redo för nya äventyr. Hundar som oftast sover på det här sättet brukar vara väldigt snälla och lite försiktiga.

andraversionenhundar05

6. Att sova på ryggen betyder: Endast en hund som är väldigt lycklig, avslappnad och trygg kan somna i den här ställningen. Positionen är ett naturligt sätt att kyla ner kroppen efter en intensiv dag. Hundar som sover i den här ställningen brukar vara självsäkra och bra på att hantera nya situationer och intryck.

andraversionenhundar06

Hur brukar din hund sova? Kommentera och diskutera gärna!
Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

 

Läs mer om...