Sälungen spolades upp på stranden. Men kolla nu vad de nyfikna korna gör då. Underbart!

Jag har läst om många fall där olika typer av djur hjälpt och räddat varandra. Men den här historien om den lilla sälungen Celebration är verkligen speciell.

Celebration kom bort från sin mamma när hon bara var några dagar gammal och spolades upp på stranden vid Frampton Marsh naturreservat i Storbritannien.

Men det var inga människor som hittade henne, det var en grupp 30 nyfikna kor som upptäckte den lilla sälen.

1

Combination låg i leran och visste inte var hon skulle ta vägen.

oj

I närheten fanns fågelskådaren Ian Ellis som plötsligt fick syn på den ovanliga djursamlingen. Han blev chockad över att se den lilla sälen mitt mellan så många nyfikna kor.

11220840_843543345698797_6272110045050519450_n

Ian Ellis tillkallade hjälp och när man förstod att sälens mamma inte fanns i närheten tog man med Celebration till ett djurhem. Celebration var undernärd och uttorkad. Hon var så dålig att hon fick en lunginfektion.

2ratt

Men lyckligtvis fick hon ett temporärt hem på Skegness Natureland Seal Sanctuary. Där fick hon vård för sin infektion och skötarna tog väl hand om henne. Celebration fick också en ny kompis som heter Charlie. Han hade kommit till hemmet ungefär samtidigt som Celebration.

Sälungarna Celebration och Charlie var båda undernärda, men på djurhemmet fick de ordentligt med mat och fick tid på sig att återhämta sig.

4

När skötarna såg att Celebration och Charlie mådde bra igen och hade fått en normalvikt visste de att det var redo för att återvända hem. De tog med dem till havet, öppnade burarna och släppte ut dem i havet.

Vilken tur att de nyfikna korna fick syn på den lilla sälen och vilken tur att det finns så fina människor som jobbar med att hjälpa djur i nöd. De gör verkligen ett fantastiskt jobb. Jag är så glad över att Celebration och Charlie tillslut fick komma tillbaka dit de hör hemma.

Bilder

Om du också bryr dig om djur får du gärna Newsner djur,