Sambo dog när hon bar turister. Nu gör djurvänner uppror mot tortyren.

Att rida på elefanter under semestern låter kanske harmlöst, men faktum är att elefanterna plågas mer än vad kanske många turister tänker på. Nu har vi fått ännu ett bevis på varför man ALDRIG ska rida på elefanter under semestern och varför det måste upphöra omedelbart. Efter att ha burit turister fram och tillbaka i den 40-gradig värmen i Kambodja så drabbades nämligen elefanten Sambo av hjärtattack – och dog av utmattning. En namninsamling har nu startats för att få ett slut på elefantridningen.

I hela 15 år tvingades elefanten Sambo att bära turister till och från turistattraktionen och det kända templet Angkor Wat i Kambodja. Men till slut, i förra veckan, orkade hon inte längre.

Sambo hade arbetat i 40 minuter i en 40-gradig värme när hon föll ihop. Enligt Daily Mail konstaterar en veterinär att hon dog av en hjärtattack till följd av höga temperaturer, värmeslag och brist på vind som skulle ha bidragit till att kyla henne.

Facebook-användaren Yem Senok har publicerat bilder på den tragiska händelsen och nu delas bilderna över hela världen.

Bildkälla: Yem Senok (Facebook)

elefant

Dessutom har en namninsamling startats för att förbjuda elefantridning till de kända templen. På bara några dagar har den nått över 10 000 underskrifter.

Jack Highwood driver projektet Elephant Valley för att skydda elefanter.
– Vi måste reglera förhållandena, om det nu är så att man vill att de sista elefanterna ska jobba över huvud taget, säger han till Daily Mail.

Nu finns det 13 elefanter kvar i Angkor Elephant Company, som driver elefantridningen i regionen i Kambodja.

Elefantridningen måste få ett slut. Sprid gärna detta till alla du känner, för elefanternas skull.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.