Samis lysande lösning för att synas i mörkret hyllas av tusentals

Nu blir det mörkare och mörkare för varje dag som går. Det är därför extra viktigt att synas när man rör sig ute i trafiken, i synnerhet om man rider på en häst. Sami Gros var ute och red med sin häst när det som inte fick hända hände. De blev påkörda av en bil. Trots att de hade tagit alla tänkbara säkerhetsåtgärder för att förhindra en olycka så hände det.

Tragedin fick Sami att tänka till, och komma på ett helt nytt system för att synas med hästen i mörkret.

Bildkälla

tail lights1

Hennes uppfinning är en samling LED-lampor som fästs på hästens svans. Via en GoFundMe-sida förverkligade hon sin produkt som fick namnet Tail Lights. Hennes uppfinning blev genast populär och spred sig snart till både poliser och långdistansryttare.

Bildkälla

tail lights2

Med Tail Lights kan man vara säker på att synas på långt håll, och det fungerar betydligt bättre än vanliga reflexer.

Bildkälla

tail lights3

Lamporna går att ställa in så att de lyser olika starkt. Om man rider på led kan man sänka styrkan på lamporna så att inte hästen bakom bli bländad. Dessutom kan man ändra färg på lamporna, så att de fungerar som en ombytlig accessoar.

Bildkälla

tail lights4

Vilken smart idé! Sami Gros har hjälpt många ryttare ute i vintermörkret.

Var nu försiktig när du är ute i trafiken, oavsett om du rider på häst eller inte!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Tail Lights Walk Through

A visibility test for the first Tail Lights generation 1 model.

Posted by Tail Lights on den 27 augusti 2013

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna