Schäfern Haus ställde sig emellan flickan och skallerormen. Det räddade hennes liv.

Som om det behövdes fler bevis på hur otroliga hundar verkligen kan vara… För två månader adopterade familjen DeLuca den 2-årige schäfern Haus. Han blev snart en riktigt glädjespridare och självklar del i familjen, men ingen hade anat att hans närvaro skulle komma att rädda livet på 7-åriga dottern Molly. Det var när Molly och Haus lekte tillsammans i trädgården som Molly mormor såg hur Haus började hoppa runt frenetiskt och fräsa mot buskarna. När mormor gick ut för att se vad som pågick såg hon först ingenting ovanligt, men snart insåg hon vad som hade hänt. En orm hade försökt ge sig på Molly, men Haus hade gått emellan och blivit biten. Det var inte vilken orm som helst som attackerat hunden, utan en diamantskallerorm, känd som den mest giftiga av alla ormar i hela Nordamerika….  

Skarmavbild 2016-05-18 kl. 09.59.31

För två månader sedan beslutade sig familjen DeLuca för att skaffa en ny hund, efter att deras förra gått bort. De valde att adoptera den 2-åriga schäfern Haus från ett hundhem. Haus visade sig vara en kärleksfull, lojal och barnälskande hund.

Skarmavbild 2016-05-18 kl. 09.59.02

Framför allt var det familjens dotter, 7-åriga Molly, som knöt väldigt starka band med Haus. De blev bästa kompisar och hängde med varandra nästan hela tiden.

Skarmavbild 2016-05-18 kl. 10.03.15

Det skulle snart visa sig att Haus var beredd att göra allting för att skydda sin nära och kära. När Molly och Haus var ute och lekte i trädgården låg en diamantskallerorm och lurade i gräset. Ormen, som säkert inte ville de båda något illa, kände sig dock hotad och uppträdde aggressivt mot Molly.

Skarmavbild 2016-05-18 kl. 09.59.02

Mollys mormor stod i huset när hon såg hur Haus plötsligt började hoppa runt som en galning på gräset och fräsa mot buskarna. Hon gick ut för att se vad som stod på och fick en chock när hon anade vad som höll på att hända.

Livrädd och panikslagen såg mormorn hur Haus ställde sig emellan Molly och ormen, för att försvara henne. Den hjältemodiga insatsen räddade Molly, men Haus blev biten tre gånger i benet av den giftiga ormen.

Skarmavbild 2016-05-18 kl. 10.07.27

Haus fördes snabbt till djursjukhuset, där han fick flera doser motgift. Efter intensiv vård och kärlek från sin familj kunde Haus återhämta sig, men han har fortfarande gift i sitt blod.

Skarmavbild 2016-05-18 kl. 10.07.45

Eftersom behandlingen och motgiftet är väldigt dyrt fruktade familjen att man skulle behöva avliva Haus. Räkningarna beräknades landa på runt 75 000 kronor, något familjen knappast hade råd med.

Men efter att ha startat en insamling på internet förändrades allt. Hittills har familjen fått in cirka 500 000(!) kronor, mer än nog för att täcka alla kostnader.

Skarmavbild 2016-05-18 kl. 10.19.25

”Vi är helt tagna av allt stöd vi har fått på bara några dagar. Helt otroligt!”, skriver familjen som också meddelar att allt överskott kommer skänkas till en organisation som jobbar med att placera övergivna hundar i trygga hem.

Dela gärna denna historia om hjältemodiga hunden Haus, så att fler kan få chans att hylla honom!