Schimpansen släpps ut i djungeln efter år i fångenskap, titta nu vem hon rusar mot när buren öppnas

Det såg allt annat än bra ut för den unga schimpansen Wounda.

Hon hade blivit tagen av tjuvskyttar, var allvarligt sjuk och hade förlorat mycket vikt – hennes namn, som betyder ’nära döden’, sammanfattade helt enkelt den svåra situationen ganska bra.

Men en dag klev en ny grupp människor in i Woundas liv… något som skulle komma att förändra allt.

Bildkälla: Youtube

Tillsammans med sitt team strävar djurvännen Jane Goodall för att rädda och ge vård åt schimpanser i Kongo, så att de kan få en andra chans i livet i sitt naturliga habitat ute i det vilda.

En dag korsades så deras vägar med schimpansen Wounda, som hade levt i fångenskap efter att ha blivit tagen ur armarna på sin mamma av några tjuvskyttar.

Det var riktigt illa ställt med schimpansen och hon hade sannolikt inte levt länge till om inte Jane och hennes vänner hade kommit till undsättning.

Bildkälla: Youtube

Men Jane och hennes team, och i synnerhet då en djurvän och kollega som hette Rebecca, vägrade ge upp.

Dag ut och dag in gav de Wounda utomordentlig vård med massor av kärlek och omsorg – till dess att schimpansen äntligen var så stark att hon kunde släppas ut i det fria.

De bestämde sig då för att transportera Wounda till ‘paradisön’ och fristaden Tchindzoulou Island i Kongo, där hon skulle få möjligheten att leva exakt så som hon förtjänade.

Bildkälla: Youtube

”Det är ett spännande ögonblick för mig. Här är Wounda, och hon dog nästan, men tack vare Rebecca kom hon praktiskt taget tillbaka från de döda”, säger Jane.

Och det verkade som att Wounda var evigt tacksam till sina befriare.

Precis innan hon släpptes fri sade schimpansen nämligen adjö – med en gest som får tårarna att rinna.

Bildkälla: Youtube

Bilderna, de talar för sig själva.

Efter att ha klivit ut ur buren och tittat sig lite snabbt omkring vände sig nämligen Wounda blixtsnabbt mot Jane, tog sats… och gav henne en varm, lång kram.

Det kunde inte bli tydligare än så – Wounda visste precis vem och vad hon hade att tacka för allt.

Bildkälla: Youtube

Sedan försvann hon in bland träden, kanske för gott.

Tack vare Jane och hennes team hade schimpansen sluppit undan ett liv i fångenskap – och nu var hon redo att vända blad och börja om på nytt.

”Hon har en vilja att leva och nu får hon komma till det här paradiset. Hon är den 15:e schimpansen att få sin frihet här och vi hoppas i slutändan ha ungefär 60 stycken här på ön”, säger Jane.

Bildkälla: Youtube

Missa inte de fina bilderna från när Wounda blir räddad i klippet här under.

Detta var det mest rörande jag sett på mycket länge! Tänk vilka underbara människor det finns som gör allt i sin makt för att hjälpa våra älskade djur.

Känn dig fri att dela vidare artikeln till dina vänner på Facebook, så att fler får chansen att uppleva detta magiska ögonblick.