Se glädjen! Här återförenas gatuhunden Arthur med sin nya familj.

Gatuhunden Arthur har berört en hel värld. I dag återförenades han äntligen med hussen Mikael Lindnord, multisportare och hans familj, dottern Phillippa, 2, och hustrun Helena, 36. – Det var helt underbart att träffas i morse. Vi hade båda mycket spring i benen så det första vi gjorde var att springa av oss lite i skogen som han har kollat på från karantänen, säger Mikael Lindnord till Aftonbladet.

Efter fyra månader har gatuhunden ska Arthur äntligen få komma hem till sin nya famil. Arthur har suttit i karantän utanför Stockholm, sedan han kom till Sverige för fyra månader sedan. Men under fredagen kom hans nya familj för att plocka upp honom och ta honom till hans nya hem, i Örnsköldsvik.

Gatuhunden Arthurs äventyr blev världsnyhet i höstas. Efter att ha fått en köttbulle av det svenska multisportteamet i VM i Ecuador följde han med laget på de sista 20 timmarna av tävlingen. När utmaningen gick över till paddling trodde alla att hunden skulle vända. Men icke – Arthur simmade efter. Mikael Lindnord, ledare för det svenska teamet, beslöt sig för att ta med Arthur hem. Väl tillbaka i Sverige placerades hunden i karantän, för att säkerställa att han inte förde med sjukdomar in i landet.
När fyra månader passerat fick så Arthur äntligen möta upp Mikael och hans familj.

236A165700000578-0-image-6_1416751524088-600x449

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: