Sjömännen chockas när de ser vad som ligger i havet, tittar närmare och hoppar i direkt

Det sista du någonsin skulle förvänta dig flyta runt i havet är väl en elefant.

Så jag kan verkligen förstå att dessa lankesiska sjömän fick en chock när de såg vad som låg och drev ute till havs, 8 sjömil från kustremsan i Sri Lanka. 

Elefanten hade drivit rakt ut på öppet vatten och var i desperat behov av hjälp.  

© Facebook

Det var under en rutinmässig patrullresa som den lankesiska marinen såg något röra sig i vattnet, skriver nyhetsbyrån AP

Marinen söker ofta igenom området för att se att något olagligt inte pågår. Men denna gång var det inga busar som var i farten.

© Facebook

När de såg den nödställda elefanten visste de att de skulle behöva agera snabbt. 

Elefanten kämpade hårt för att hålla huvudet ovanför vattenytan, och använde snabel som en snorkel.

Enligt myndigheterna sveptes djuret ut till havs när den försökte korsa lagunen Kokkilai, som ligger mitt i det närliggande naturreservatet. 

”De vadar vanligtvis genom grunt vatten eller simmar, för att ta en genväg”, säger talespersonen Chaminda Walakuluge enligt Daily Mail

© Facebook

Men denna gången gick något fel, elefanten missbedömde vattnet i lagunen och flöt ut i havet. 

Flera sjömän hoppade överbord, i dykutrustning, för att binda rep runt elefanten och ta kontrollen över det stora djuret. 

En person klättrade till och med upp på elefantens rygg, när de släpade djuret i säkerhet genom vattnet. 

© Provided by Nyheter365

”Det var en mirakulös räddning”, säger Chaminda Walakuluge. 

Väl tillbaka på stranden inspekterade viltvårdare elefanten och tittade om den hade några skador. Lyckligtvis var elefanten oskadd och kunde släppas tillbaka i reservatet!

Titta själva på räddningsaktionen i videon nedan:

Det är inte ovanligt att människor kan se elefanter som simmar i havet eller i andra vattendrag. De flyter ganska bra, och deras snablar hjälper till så att de kan andas på djupt vatten. 

Men i detta fall hade det nog slutat väldigt illa om inte marinen fått syn på elefanten. Den var väldigt trött efter att ha kämpat länge i vattnet, för att hålla sig flytande. 

Elefantens känsliga hud skulle förmodligen också skadats allvarligt, om den utsatts för saltvatten under en längre långvarig tid. Därför är jag oerhört tacksam för att dessa människor ingrep i rättan stund! 

Gilla och dela gärna denna nyhet vidare, om du också tycker att den lankesiska marinen ska ha allt beröm i världen för att de räddade detta vackra djur!