Sjuka hunden var kedjad av sin ägare i 10 år – till slut kom räddningen

Det är svårt att förstå varför vissa människor är hjärtlösa mot djur, till exempel mannen i den här berättelsen som kedjade sin sjuka hund under tio års tid. Lyckligtvis brukar det goda vinna i slutet, och det gjorde det även i det här fallet. 

Flera personer i ett bostadsområde i USA slog larm när de såg att deras granne höll sin hund fastkedjad i dåligt skick på gården. Hunden, som ägaren kallade Judas, hade varken en filt, vatten, mat eller en leksak. På grund av att Judas var fastkedjad var ytan att röra sig på liten, och grannarna kunde se hur hunden haltade kraftigt av smärta, det skriver sajten littlethings.

Grannarna närmade sig ägaren för att få ett stopp på hur han behandlade hunden, men mannen som beskrivs som otroligt ond, vägrade lyssna. Plågandet av den stackars hunden pågick under tio års tid, då alla försök att stoppa mannen misslyckades. Grannarna beskrev det hela som maktutövning från ägarens sida. Många gånger funderade de på att bryta sig in och befria hunden, men det skulle innebära att bryta mot lagen och riskera tråkiga konsekvenser.

En dag kom äntligen räddningen. När djurrättsorganisationen AnimalAdvocates fick höra om hunden Judas agerade de direkt. Ägaren blev ifråntagen sin hund med omedelbar verkan, och Judas började sakta men säkert få ett bra liv. 

judith
YouTube / AnimalAdvocates

Efter att Judas badats, friserats och medicinerats dröjde det inte lånd tid innan ett kärleksfullt par erbjöd sig att ta hand om henne. Judas döptes om till Judith, och lever idag ett spralligt hundliv fyllt av kärlek från sina ägare. 

Varning: videoklippet innehåller starka bilder. Jag förstår att många är upprörda över att det tog så lång tid innan hunden räddades, men var inte för hårda mot grannarna då de gjorde många försök samt att vi inte vet hur ägaren var att bemöta. Det viktiga är att de inte gav upp och att hunden Judith mår bra idag.

 

Tråkigt nog finns det många fall där djur behandlas som Judith. Dela om du vill öka uppmärksamheten. 

Djurbibeln står på djurens sida.