Skärrade polisens ord – efter hemska upptäckten vid gränskontrollen: ”Värsta jobben jag varit med om”

Allt fler vill köpa hund och i takt med att intresset för hundköp ökar hittar Tullverket allt fler insmugglade valpar vid gränsen.

Nu berättar gränspolisen i ett gripande inlägg på Facebook om hur det kan gå till när hundarna kommer till Sverige.

”Jag måste skriva och berätta om ett av de värsta jobben jag varit med om när det gäller djur”, så börjar gränspolisen Rolf sitt inlägg på Facebook.

Just den här dagen stoppade Rolf, som för tillfället tjänstgör på gränspolisen i region Syd, två täckta skåpbilar för en vanlig gränskontroll.

Möts av en fruktansvärd stank

Både fordonen och personerna kontrollerades enligt det regelverk som styr polisens arbete men när de skulle öppna bilarnas lastutrymme fick polisen en chock.

Hej på er alla fb vänner.Jag måste skriva och berätta om ett av de värsta jobben jag varit med om när det gäller djur….

Posted by Polisen Hässleholm, Osby, Östra Göinge on Sunday, December 6, 2020

”När fordonens lastutrymme öppnas så möts vi av en sådan fruktansvärd stank, den går inte att beskriva och vad finner vi!!!!Jo 59 ! stycken hundar av olika raser och storlekar som ”importeras” från olika länder i Europa.”, skriver Rolf i inlägget och tillägger:

”Deras frakt/förvaringsutrymme var under all kritik, avföring, urin, spyor överallt”

Enligt Rolf verkade hundarna inte ha rastats på länge och de var i stort behov av att få i sig mat.

”Vart skulle dessa hundar? Jo, till godtrogna personer i Sverige som ”köpt” sig en hund. Självklart skall man hjälpa djuren/hundarna till ett drägligare liv, men till vilket pris?”. skriver Rolf i inlägget.

”Ta reda på hundens ursprung”

Nu uppmanar han alla svenskar som tänker köpa en hund, eller vilket djur som helst egentligen att ta reda på mer om hunden och vem somär säljaren.

”Ta reda på hundens ursprung, är det en seriös hunduppfödare, är djuren friska både mentalt fysiskt, är de vaccinerade mm mm. Tänk på djurens bästa när ni beslutar er för att skaffa ett.”, skriver han.

Köp inte en smuggelhund! Vi ser just nu att antalet insmugglade hundar ökar. Intresset för att skaffa hund är stort i…

Posted by Tullverket on Friday, May 15, 2020

Inlägget har spridits som en löpeld i sociala medier och har på tre dagar nåtts av tusentals personer.

Många upprörs över hundarnas tragiska öde.

”Folk är så naiva. Köper hundar utan att kolla upp ordentligt varifrån dom kommer. En hund till varje pris…”, skriver en person.

”Är man så okunnig så man inte begriper hur det går till när dom här hundarna importeras när det tjatats om detta i åratal. Då ska man inte ha hund eller ens en dammråtta”, skriver en annan

”Det är naiva köpare som gör att den här vidriga handeln kan fortsätta.Utan köpare, finns det ingen buissness.”, skriver en tredje.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required