Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

”Skelettvalpen” kollapsar av glädje när han räddas.

Det finns ingenting som jag hatar mer än människor som plågar och missköter djur. Vissa verkar tro att husdjur är någon sorts ägodel som man kan behandla hur som helst. De förstår inte att en hund eller katt innebär ett stort ansvar, mycket tid och kärlek.

Pax är en av de många hundar som behandlats illa av sina ägare. Men Pax hade tur, och blev räddad precis i tid. Nu är han på bättringsvägen och har börjat förstå hur bra ett hundliv egentligen ska vara.

I söndags förra veckan kallades djurskyddsinspektörer till ett hus i New Jersey i USA. Grannarna hade sett en mycket misskött hund utanför huset utan varken mat eller vatten. Det som mötte dem på platsen var värre en de någonsin kunnat föreställa sig.

”Ett skelett av en valp vickade på sin sjuka kropp när de kom fram” skrev Ramapo-Bergen Animal Refuge och förtsätter: ”Han blev så glad och exalterad så han kollapsade när han fick besökare efter att ha varit ensam i dagar”.

Pax lindades in i en filt och kördes omedelbart till Oradell Animal Hospital. På vägen visade han tydligt sin tacksamhet och gav massor av kärlek till sina räddare. Han vägrade sluta pussa dem.

Väl framme på djursjukhuset lyfte de ut Pax ur filten och ställde honom på golvet. Han fortsatte vifta på svansen och visa sin tacksamhet och glädje. Hans magra kropp var svag och han föll omkull flera gånger, bara för att ställa sig upp igen och fortsätta vifta svansen.

Personalen brast i gråt när de såg all glädjen i den lilla magra kroppen. De var fast beslutna om att rädda Pax och göra honom stark igen.

Pax fick bo på sjukhuset i två dagar och han började snabbt bli starkare. Alla i personalen charmades av hans kärleksfulla personlighet. 

När det var dags för Pax att lämna sjukhuset kunde han inte låta bli att ge alla en puss först. Trots att han utsatts för så mycket hemskt i sitt liv fanns det så mycket kärlek i den här hunden. 

 

Pax är redan på bättringsvägen! Trots att det gått mindre än en vecka sedan han räddades så har han redan gått upp nästan ett kilo. Han bor nu på djurhemmet Ramapo-Bergen Animal Refuge, och där kommer han stanna tills han är frisk och redo att adopteras till ett nytt hem.

För att finansiera hans veterinärkostnader har djurhemmet startat en insamlingssida på GoFundMe, och de har redan samlat in över 6 000 dollar till hans vård.

”Det här är en väldigt speciell valp som har vunnit allas hjärtan. Han har en lång väg att gå, men han är stark, och han är väldigt älskad” skriver djurhemmet.

Jag är så glad att Pax blev räddad! Det är otroligt att han är så kärleksfull och godhjärtad, trots att han fått vara med om så mycket ondska i livet. Pax bevisar verkligen hur underbara hundar är!

Dela gärna historien om Pax, om du blev lika berörd som jag.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...