Slog ihjäl katt och kastade den i vattnet – nu har mannen åtalats

Vittnen såg mannen slå ihjäl en katt i Malmö och sedan kastat den i vattnet.
Därefter jagades han själv ner i vattnet av flertalet personer.
Nu har mannen åtalats, misstänkt för djurplågeri, skriver Kvällsposten.

Det var sent på kvällen en fredag i början av november som polisen fick lar från Sundspromenaden i Malmö. Larmet gällde ett bråk och väl på plats påträffades en man i vattnet.

Ska ha slagit ihjäl katt

Vittnen ska enligt polisen ha sett mannen slå ihjäl en katt med upprepade slag mot huvudet med en sten, för att sedan kasta den i vattnet.

Därefter jagades han av flera personer och valde att hoppa ner i vattnet.

– Personer på plats ska ha sett honom slå ihjäl en katt och kasta den i vattnet. Flera personer ska då ha jagat mannen, som hoppade ner i vattnet. Väl på plats anträffade vi personen i vattnet, sa Patric Fors, presstalesperson vid polisen region Syd, då.

MALMÖ 20191108 Död katt och man i vattnet. Polis och räddningstjänst på plats vid Sundspromenaden i Malmö på fredagskvällen. Ett drunkningslarm på Sundspromenaden slutade med en anmälan om djurplågeri och skadegörelse. Enligt polisens hemsida skall vittnen sett en man slå ihjäl en katt och kasta den i vattnet. Då personer efter detta jagade mannen hoppade han i havet. Efter att räddningstjänsten hjälpt mannen upp togs han omhand av ambulanspersonal. Foto: Johan Nilsson / TT

Polisen grep mannen och insåg att han också föreföll lida av någon sorts psykiatrisk störning. Han fördes därefter till en psykiatrisk klinik för bedömning, skriver Kvällsposten.

Mannen fick inte tvångsvård under någon längre tid. Tio dagar senare upptäcktes han vid Västra hamnen i Malmö där han rev sönder papper och slängde i vattnet. Polis kallades till platsen och mannen häktades.

Mannen har inte velat svara på frågor i förhör. Tingsrätten har nu beslutat att han ska genomgå en rättspsykiatrisk utredning.

Misstänkt för djurplågeri

Kattägaren berättade för polisen att mannen dödat katten som var mellan tre och fyra år gammal. Ägaren vill ha 10 000 kronor i ersättning för psykiskt lidande.

Samtidigt åtalas mannen misstänkt för djurplågeri, skadegörelse och olaga hot, skriver Kvällsposten.