Småbarnen kastar in familjens valp i elden – detaljen i huden räddade hans liv

Hundar har varit människans bästa vän i generation efter generation. Människor sätter sin tilltro till dessa fantastiska varelser på grund av sin lojalitet, instinkt – och framför allt: Deras orubbliga vänskap. 

Men för att få en hunds fina vänskap krävs att människor också är hundens bästa vän. 

För lille hundvalpen Polo visade det sig att den ekvationen tyvärr inte var helt pålitlig. Den åtta månader unga hunden har varit med om någonting som ingen ska behöva tåla. 

En söndag i maj i år blev han nämligen knuffad ner från sin veranda av några barn i tioårsåldern – och kastad in i en eld. 

Det visade sig att några barn som mobbade ett av barnen i familjen låg bakom attacken.

© Katie Powell/Save A Dog Network Canada

När Polo kom in till veterinären var hans brännskador så omfattande att läkaren inte kunde identifiera vilken ras han tillhörde. Han flögs till den större staden Winnipeg för behandling av sina omfattande brännskador. 

– Hela hans kropp rykte … Från nästan kom rök och bubblor, säger Katie Powell på organisationen Save A Dog Network Canada till CityNews

Enligt CBC News fick Polo komma till Tuxedo Animal Hospital. Där fick han behandling för andra gradens brännskador. Han hade skador på näsan, munnen, tassarna, testiklarna och magen, samtidigt som halsen och lungorna var svullna. Ögonen var fyllda av sår på grund av rökskador. 

Polo hade skrämmande skador, men hade samtidigt turen på sin sida då han överlevde elden – tack vare sin egen päls. 

Om det inte hade varit för hans tjocka pälsskinn hade han inte överlevt, tror veterinärerna. 

© Katie Powell/Save A Dog Network Canada

Familjen var så klart oerhört tacksamma över veterinärernas fantastiska insats för deras älskade fyrfota familjemedlem. 

Nu var de tvungna att ta ett tufft beslut.

Eftersom de inte trodde att Polo skulle känna sig – eller vara – säker med dem hemma i Manitoba längre lämnade de bort honom till en räddningsgrupp i Vancouver för adoption. De misstänkte att just Polo valdes ut av barnen eftersom ett av barnen i familjen var mobbad. De tror att hunden valdes ut på grund av just detta. 

– Barnen är förkrossade och familjen har inga ord, säger Powell till CityNews

© Katie Powell/Save A Dog Network Canada

Trots att Polo lidit enormt av sina brännskador har hans vilja aldrig vikit en tum! Powell berättade för Today att han trots allt är en ”glad kille”. Ibland viftar han på svansen för att visa uppskattning för veterinärerna. Han har fått antibiotika och smärtstillande samtidigt som han badats för att åter få hälsan tillbaka. 

Men det tog sin tid att återhämta sig efter alla hemska brännskador. De tvingades rensa bort sot ur pälsen – och förhindra att han skulle bli sjuk till följd av alla skador. Samtidigt skriver Powell på sin Facebook-sida att Polo nu är redo att lämna sjukhuset – och älskas av en ny familj i Vancouver. 

– Han är en tuff liten hund, säger veterinären Jonas Watson. 

Vilken stark liten hund! Dela gärna Polos historia vidare för att inspirera andra att kämpa vidare när det är tufft.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.