Soldaten tvingades lämna gatuhunden han räddat i Irak. 1 månad senare återförenas de på andra sidan jorden.

Ken Wyrsch arbetade på en armébas i Irak när han träffade Ollie för första gången. Då var Olli bara en liten valp och vann genast alla soldaternas hjärtan. De kunde inte se den lilla gatuhunden lida, utan började ta hand om honom och ge honom mat. Det var framför allt Ken som tog på sig rollen som husse åt lilla Ollie.

De blev bästa vänner. Ollie var en självklar del av Kens liv på armébasen och han kunde inte föreställa sig ett liv utan honom.

01

Tiden gick och valpen växte upp. Ken spenderade så mycket tid han kunde med sin bästa vän. ”Han var där när vi lämnade basen för att åka ut på uppdrag, och han var där när vi kom tillbaka” berättar Ken för CBS SF.


Men så kom till slut dagen då Ken var tvungen att lämna Irak och åka hem till Kalifornien igen. Det visade sig att hela armébasen skulle stänga ner vilket betydde att Ollie återigen skulle hamna på gatan. Ken kunde inte låta detta ske.

Han var rädd att Ollie inte skulle klara det hårda livet som gatuhund, eftersom han var så snäll och försiktig.

Ken kontaktade SPCA International och frågade om de kunde hjälpa honom att rädda Ollie och frakta hunden hela vägen till Kalifornien.

En månad senare landade Ollie i USA.


I videon här nedan kan du se deras underbar återförening. Det här är början på ett helt nytt liv för gatuhunden från Irak. Ollie kommer nu bo i en kärleksfull familj med sin bästa vän.

Lycka till i ditt nya liv Ollie!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.