Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Sopgubben hörde ett skrik från soptunnan. Nu chockas en hel värld av vad som fanns inuti.

Sopgubben Michael hyllas nu som hjälte av tusentals människor världen över. Anledningen är verkligen fantastisk! Samtidigt blir jag så ledsen när jag tänker på hur vissa människor behandlar oskyldiga djur.

Det var en helt vanlig arbetsdag på Michaels jobb i delstaten Indiana, USA. Han hade precis tömt en soptunna i sin sopbil när han hörde ett hjärtskärande ljud.

valpsopor2

En liten hundvalp gnydde långt inne i en av påsarna, och Michael kunde se att det rörde sig lite där inne. Det var en ren tur att han hörde ljudet, om han inte hade gjort det hade valpen krossats i sopbilen.

Michael rev sönder påsen och hittade en genomfrusen liten hund där i, bara sex veckor gammal. Han tog genast upp den, värmde den och tog med den hem till sig.

valpsopor1

Ägaren trodde tydligen att valpen var sjuk och hade helt enkelt gjort sig av med honom genom att slänga bort honom. Jag förstår inte hur man kan göra något sådant!

Michael tog med valpen, som nu fått namnet Garby, till veterinären. Där konstaterades att Garby inte alls var sjuk, han var bara undernärd och väldigt hungrig.

Nu får Garby bo med Michael och de har redan blivit bästa vänner. Och Michael kommer aldrig kunna tömma en soptunna igen utan att lyssna noga om han hör något ljud från den.

Här nedan kan du se ett nyhetsinslag om Michael och Garby.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

 

Läs mer om...