Sopgubben ska köra till tippen när en påse börjar röra sig. Upptäckten räddar livet på en liten ensam kattunge.

Sopgubben Mark var ute på sin dagliga runda för att hämta skräp. Men när han skulle tömma ut en container såg han att något rörde sig i en av påsarna i sopbilen – och bestämde sig för att undersöka saken närmare. Och tur var väl det.

När Mark öppnade soppåsen gjorde han en makaber upptäckt. Där, instängd i påsen, låg en liten, övergiven kattunge.

sopgubbe1
Bildkälla: Providence Animal Center (Facebook)

Mark ringde genast till djurhemmet Providence Animal Center, som kom och tog hand om kattungen.

sopgubbe3
Bildkälla: Providence Animal Center (Facebook)

Efter ett veterinärbesök fick katten, som de har döpt till Grundgetta, följa med till djurhemmet där hon tills vidare blir omgiven av värme och trygghet. Samtidigt jagar de information om vem som kunde ha gjort något så här hemskt mot den söta lilla kattungen.

”Hon var söt och oskyldig och förtjänade inte att bli behandlad på det sättet. Jag är glad att hon är vid god hälsa och i säkerhet”, säger sopgubben Mark till Love Meow.

sopgubbe5
Bildkälla: Providence Animal Center (Facebook)

”Jag gjorde bara det rätta och såg till att katten hamnade i säkerhet och fick den hjälp hon behöver”, säger Mark till Love Meow.

Och visst har katten nu hamnat i kärleksfulla händer!

sopgubbe2
Bildkälla: Providence Animal Center (Facebook)

Tack vare Marks fina insats mår kattungen bra. Hon är 3-4 veckor gammal, full av kärlek och älskar uppmärksamhet. När Grundgetta är åtta veckor gammal och tillräckligt stor och frisk så kommer djurhemmet låta en ny familj adoptera henne.

sopgubbe4
Bildkälla: Providence Animal Center (Facebook)

Här kan du se ett videoklipp med den söta lilla katten Grundgetta:

Vilken ofantlig tur att sopgubben upptäckte den lilla kattungen i tid och kunde se till så att den kom i trygga händer. Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan läsa om sopgubbens fina insats.