Sorgliga bilden på koalan visar varför vi måste stå upp för djurens rätt att leva här.

Det var nyss en grön skog som hon kallade sitt hem. Nu har den skövlats för att göra plats åt bostäder till människor. Kvar på marken sitter en ensam koala och undrar vad som hände.

Den sorgliga bilden på den ensamma koalan är tagen i Queensland, Australien, av organisationen Wildcare Australia. De besökte platsen som en gång var hem åt mängder av djurarter, bland annat koalor. Men idag finns bara några högar av träspån kvar.

Facebook

02

Skogen har skövlats för att göra plats åt nya bostäder. Skövlingen var helt laglig, men dödade ändå många djur som fåglar, reptiler, kängurur och koalor. En liten ensam koala överlevde och nu gick hon förvirrat runt på platsen som en gång var hennes hem.

Facebook

01

Som tur var hittades hon innan det var försent. En volontär från Wildcare Australia besökte platsen och såg henne, och nu är hon i trygghet hos Currumbin Wildlife Sanctuary. Hon har fått massor med eukalyptusblad att äta och kommer få vård för sina skador. Förhoppningsvis kan hon släppas ut i frihet på en ny trygg plats i framtiden!

Facebook

03

Koalan har fått namnet Ash, och hennes öde gav mig en riktig tankeställare. Jag förstår ju att vi behöver bygga nya bostäder, eftersom vi blir fler och fler människor här på jorden varje dag. Men det är ändå så dumt att vi måste förstöra dessa oskyldiga djurs hem för det. Jag önskar att vi kunde hitta ett sätt att leva tillsammans på den här planeten, utan att skada djuren!

Hoppas i alla fall att Ash får ett bra liv nu

This young female koala ”Ash” was rescued late this afternoon by one of our volunteers. Ash was found wandering…

Posted by Wildcare Australia Inc. on den 12 oktober 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna